+3 - 1  by /1 comment

La Guàrdia Urbana substitueix tota la flota d’escúters de l’Eixample per motocicletes elèctriques BMW

Aquesta tarda, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, juntament amb president executiu de BMW a Espanya i Portugal, Gunther Seeeman, i el primer tinent d’alcalde, Joaquim Forn, presentaran les 30 primeres motocicletes elèctriques de la Guàrdia Urbana de Barcelona, un model d’última generació que permetrà una mobilitat més sostenible dels agents.

La implantació d’escúters elèctrics al parc mòbil de la Guàrdia Urbana, s’emmarca dins del programa estratègic vehicle elèctric de l’Ajuntament de Barcelona. La mesura preveu que aquests vehicles siguin destinats específicament als districtes centrals de la ciutat i en els quals la contaminació és més elevada. La prova pilot es realitzarà íntegrament a la Unitat Territorial de l’Eixample del cos Municipal, i suposarà que a l’Eixample ja no s’utilitzin motocicletes de combustió per part de la policia local.

Les bateries ocupen gran part del vehicle i augmenten el seu pes fins al 265 kg.

Les bateries ocupen gran part del vehicle i augmenten el seu pes fins al 265 kg.

El model escollit és la C-Evolution de BMW, que té un cost aproximat -sense equipament policial- de 15350 Euros. La licitació dels 30 primers scooters elèctrics de la Guàrdia Urbana s’ha fet per renting, i ha requerit l’adequació de les cotxeres dels vehicles, amb la instal·lació d’infraestructures de punts de re-càrrega. El model es va provar durant l’estiu de 2014 a diferents unitats de la Guàrdia Urbana.

Tot i que el vehicle es pot conduir amb el carnet A1 i cubicatge de 125 centímetres cúbics, els professionals que l’han provada coincideixen en valorar la potència del vehicle pel seu motor elèctric, amb pic de 35 kw, equivalents a 48 cavalls, com els maxi escúters. La càrrega del vehicle es fa en 4 hores si es troba buida i en 2 hores 45 minuts amb el 80%. La velocitat màxima és limitada a 120 km/h.

Els vehicles estan equipats amb GPS, senyals prioritaris, equip de megafonia, llanterna elèctrica i maleters per al material policial. Tots els elements policials compten amb la seva pròpia bateria.

El sistema de gestió del C-Evolution ofereix al conductor quatre opcions de conducció, que tenen afectacions diferents a l’acceleració i capacitat de regeneració de l’energia. La modalitat Road ofereix una acceleració màxima i una recuperació energètica mitja, la Eco Pro que té una recuperació energètica màxima i acceleració limitada, la Dynamic amb acceleració i recuperació màxima, i la Sail o “a vela” que ofereix màxima acceleració, sense cap recuperació d’energia.

La bateria d’alt voltatge està realitzada amb la mateixa tecnologia que la utilitzada en el BMW i3, el primer cotxe elèctric de producció en sèrie de BMW, i que la policia metropolitana de Londres ha introduït a la seva flota.

bmw-i3-polizei-729x486-8d27adb331136230

 

1 comment

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *