+0 - 0  by /1 comment

La Guàrdia Urbana tindrà una nova comissaria a la Barceloneta

L’Ajuntament de Barcelona i el Ministeri de l’Interior estan ultimant els tràmits per obrir una comissaria de la Guàrdia Urbana, que podria ser compartida amb els Mossos d’Esquadra, en un edifici del barri de la Barceloneta que havia albergat dependències de la Policia Nacional.

El president del grup del PP a l’Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha anunciat la “imminent” obertura d’aquesta comissaria de la Guàrdia Urbana, que no es descarta que pugui tenir un ús mixt amb els Mossos d’Esquadra.

Precisament, l’existència d’una comissaria al barri de la Barceloneta és una de les reivindicacions que plantegen els veïns en les mobilitzacions que mantenen des de fa setmanes en contra del turisme de masses i la proliferació d’apartaments turístics a la zona.

Segons Fernández Díaz, la Guàrdia Urbana s’instal·laria en un edifici del passeig de Joan de Borbó de Barcelona que és titularitat del Ministeri de l’Interior, ja que va albergar una comissaria de la Policia Nacional, i que compta amb 648 metres quadrats edificables, a més de calabossos.

Pagada la fiança

El líder municipal del PP ha explicat que el Ministeri de l’Interior i l’Ajuntament de Barcelona fa temps que treballen en l’obertura d’aquesta comissaria, i que ja estan els informes redactats, la taxació feta i fins i tot pagat el 25 % de la fiança.

Per una altra banda, Fernández Díaz ha tornat a criticar la “permissivitat i incompetència” de l’equip de govern municipal davant la proliferació d’apartaments turístics i s’ha preguntat “com és ara possible tancar 35 apartaments en 48 hores i no haver pres decisions clares i contundents molt abans”.

Per resoldre el problema, Fernández Díaz ha proposat un pla de xoc d’inspecció d’apartaments turístics a tots els barris afectats, concentrar en el consistori totes les competències per al control i tancament d’apartaments i actuar de forma “immediata i implacable” contra els lloguers, tan si són legals com irregulars.

El president del PP municipal també ha reclamat més presència policial a la Barceloneta, així com més implicació dels Mossos d’Esquadra en la lluita contra l’incivisme i mà dura contra el consum d’alcohol, els manters i els llauners.

+ 0 - 0

1 comment

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *