+0 - 0  by /0 comments

La Guàrdia Urbana reforça les unitats operatives nocturnes

Les unitats territorials de la Guàrdia Urbana del districte de Ciutat Vella i de l’Eixample tindran un torn de nit a partir del primer trimestre de l’any vinent. Això suposarà incrementar en un 32% el nombre d’agents destinats a aquesta franja horària a la ciutat.

A partir del primer trimestre de l’any vinent, la Guàrdia Urbana de Barcelona es reforçarà amb dues noves unitats, les unitats operatives nocturnes (UNO), amb l’objectiu de millorar la resposta de servei a la ciutadania. Les UNO són les unitats que donen cobertura a les demandes nocturnes de serveis policials dels diferents territoris.

Aquestes unitats gestionen situacions que es donen durant la nit i que requereixen la intervenció de la Guàrdia Urbana, des de la seguretat viàriafins a la prevenció delictiva, passant pels diferents conflictes de convivència.

Actualment la Guàrdia Urbana treballa al territori de manera descentralitzada amb una unitat territorial per districte i quatre UNO, que agrupen en el torn de nit les deu unitats territorials:

  • UNO 1: Ciutat Vella i Sant Martí
  • UNO 2: l’Eixample i Gràcia
  • UNO 3: Sants-Montjuïc, les Corts i Sarrià – Sant Gervasi
  • UNO 4: Horta-Guinardó, Nou Barris i Sant Andreu 

El nou projecte dotarà de torn de nit propi els districtes de Ciutat Vella i l’Eixample, i es faran agrupacions de dos districtes per a la resta del territori:

  • Unitat Territorial Nocturna 1: Ciutat Vella
  • Unitat Territorial Nocturna 2: l’Eixample
  • Unitat Territorial Nocturna 3: Sants-Montjuïc i les Corts
  • Unitat Territorial Nocturna 4: Sarrià – Sant Gervasi i Gràcia
  • Unitat Territorial Nocturna 5: Horta-Guinardó i Nou Barris
  • Unitat Territorial Nocturna 6: Sant Andreu i Sant Martí

L’objectiu és atorgar més coherència a la gestió dels territoris amb més serveis com Ciutat Vella i l’Eixample. 

Més eficàcia i més proximitat

L’any passat les UNO van gestionar a tota la ciutat més de 97.000 incidentsi 977 sinistres de trànsit, i van detenir i/o investigar 6.400 persones.

Tenint en compte el número d’incidents per districte, amb el nou model s’incrementarà l’eficàcia en la resposta per la reducció d’incidents a gestionar. Per exemple, dels actuals 30.000 incidents que gestiona l’agrupació nocturna actual de Ciutat Vella i Sant Martí, es passarà als 18.000 que hauria de gestionar Ciutat Vella.

A més, les noves agrupacions permetran un millor control de la realitat i una manera més eficient de gestionar els recursos. També augmentarà la proximitat del servei de la Guàrdia Urbana, ja que s’adequarà a les necessitats del territori

Per aconseguir-ho, es disposarà d’una estructura organitzativa més àmplia, amb més capacitat de resposta i coordinació, i s’augmentarà la dotació operativa, ja que es passarà de 315 a 414 agents.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *