+0 - 0  by /0 comments

Jutjats quatre policies de Palma per la brutal agressió a un detingut

L’Audiència de Palma ha jutjat aquest dimarts quatre policies locals, entre ells un oficial implicat en la trama de corrupció policial de la Platja de Palma i en la banda dels Àngels de l’Infern, Carlos V. P., per la brutal agressió a un detingut en les dependències del quarter de Sant Ferran el 26 de maig de 2011. L’agressió, durant la qual el detingut rep, com a mínim, dues fortes coces a la cara, està enregistrada i la Fiscalia ha aportat la gravació com a prova clau del judici.

Durant la vista oral, l’oficial Antonio G.M., a qui es veu perfectament en un vídeo pegar les potades al detingut, ha admès que efectivament va copejar el jove, però que ho va fer perquè aquest l’amenaçà d'”apunyalar-lo” a ell i a la seva filla, una foto de la qual l’agent duia en un clauer. A l’agredit, que manté que rebé cops de diversos policies, li quedà gravat en la memòria el número de la placa d’Antonio G. M.

Els altres dos acusats, els policies  Sergio Luis G. F. i Javier M. G., han afirmat que tot passà de manera molt ràpida i que no tingueren temps de reaccionar en veure l’oficial agredir el detingut. Segons ells, l’oficial els assegurà que havia perdut els nervis i que comunicaria el que havia ocorregut, que n’estava penedit. Han defensat que, creient que això seria així i pel fet que l’oficial era el seu superior, no feren res.

El quart acusat, l’oficial Carlos V. P., que està implicat en la trama de corrupció policial de la Platja de Palma i en la causa dels Àngels de l’Infern (assumptes pels quals ha estat arrestat), ha declarat que ell intentà actuar per frenar l’agressió desplegant una porra per posar odre… amb tan mala sort que –segons la seva versió– copejà la càmera de seguretat que enregistrava l’atac i desvià l’aparell. De fet, aquest policia està acusat d’haver modificat la direcció de la càmera en adonar-se que tot estava sent enregistrat. Ell ho ha negat i ha dit que fou accidentalment.

La víctima reafirma que el copejaren diversos policies

La víctima, que estava emmanillada i, per tant, sense cap possibilitat de defensa, ha explicat que, a més de les coces al cap que es veuen a les imatges, fou agredit abans i després. Ha insistit que foren diversos policies els que l’agrediren, no just un, i també en la mandíbula i una cama. El jove fou detingut després d’un accident de trànsit al passeig Marítim i donà positiu en la prova de l’alcoholèmia, fets pels quals ja fou jutjat. Així mateix, fou jutjat per delicte contra l’autoritat en el moment de la detenció. Ha reiterat que, des del primer moment –tant a la furgoneta com al quarter– es queixava perquè les manilles li feien mal. I la resposta foren les agressions.

Durant la vista oral, s’han projectat les imatges que captà la càmera fins que fou suposadament manipulada, i deixen poca opció a una mala interpretació de l’agressió, que es va cometre a les dependències de detinguts del quarter de Sant Ferran. De fet, el vídeo és la prova més contundent de l’acusació. A més a més, sembra dubtes sobre si hi havia més policies que, com a mínim, consentiren l’agressió. A la banqueta dels acusats just hi ha l’oficial que pegà les potades i tres policies més.

La víctima ha insistit que foren més i, en ser-li mostrat el vídeo, ha dit: “Crec que falten cops”. “Vaig començar a rebre’n per un costat i per l’altre i eren diversos policies, fins que un em va pegar la coça al cap… i em fugí la gatera que duia de cop”. Ha dit al tribunal que considera que va rebre un tracte “inhumà”.

El forense que ha comparegut durant la vista ha manifestat que les lesions que presentava la víctima (a prop de l’ull i a la mandíbula) eren perfectament compatibles amb una agressió com la descrita.

L’autor de les potades està acusat d’atemptat i lesions, per la qual cosa s’enfronta, inicialment, a una pena de quatre anys de presó, i els altres tres, d’atemptat, i la pena que insta la Fiscalia per a ells és d’un any de presó. El judici no ha acabat i es reprendrà el proper 27 de maig.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *