+13 - 0  by /0 comments

El Govern inicia el procés per permetre als policies locals accedir a la jubilació anticipada

Afectarà a un col·lectiu d’uns 70.000 agents

Via premsa Ministeri de Treball i Seguretat Social

   Jubilación anticipada por razón del grupo o actividad profesional

 

El Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social ha iniciat el procediment per dur a terme les modificacions normatives que permetran regular la jubilació anticipada dels policies locals, una mesura que afectarà a un col·lectiu d’unes 70.000 persones.

La normativa permet l’avançament de l’edat mínima exigida per jubilar a col·lectius que desenvolupin activitats els treballs siguin de naturalesa excepcionalment penosa, tòxica, perillosa o insalubre i acusin elevats índexs de mortalitat, a través de l’establiment de coeficients correctors.

Per a això, el ‘Real Decret 1698/2011, de 18 de novembre, pel qual s’estableix el procediment general per establir coeficients reductors i anticipar, si escau, l’edat de jubilació en el sistema de Seguretat Social’ assenyala que és necessària l’elaboració de diversos estudis.

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha anunciat aquest dissabte, en el transcurs d’una visita institucional a les obres de l’edifici de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a Cadis, que s’ha donat ordre a l’inici d’aquests treballs que permetran en breu incloure els policies locals en aquesta normativa.

Així, la Direcció General d’Ordenació de la Seguretat Social ha d’analitzar l’establiment d’aquests coeficients, mentre l’Institut Nacional de Seguretat i Higiene en el Treball i per la Inspecció de Treball i Seguretat Social, sobre sinistralitat de la tasca dels agents locals.

Es tracta d’una mesura reclamada per les associacions i sindicats policials, així com pels propis ajuntaments, amb els quals el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social ha mantingut un fluid contacte abans de donar inici als treballs.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *