+3 - 0  by /0 comments

Els urbans compren armilles antibales per protegir-se

   Publicat a 20Minutos edició Barcelona

 

Arran dels atemptats jihadistes a París de la setmana passada, en què van morir 20 persones, entre elles tres policies, no només s’ha incrementat el nivell d’alerta i s’ha reforçat la vigilància al carrer i a les infraestructures estratègiques, sinó que alguns agents de la Guàrdia Urbana han començat a dur armilles antitibales per estar més segurs.

N’hi ha, però, que les utilitzen des de fa setmanes perquè, des de l’estiu, han detectat un increment d’armes als carrers i d’amenaces i intents d’agressió, segons els sindicats de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.

“La gent no se n’adona, però la situació és força delicada i no distingeixen els uniformes. Ho hem vist a París”, ha explicat a 20minutos el delegat de CCOO a la Guàrdia Urbana, Pepe García.“Hi ha més delinqüència i és més violenta i demanem  armilles per la seguretat dels agents”. “No només s’enfronten a armes de foc, sinó també a armes blanques i et poden salvar la vida”, han afegit fonts de la  UGT.

Armilla exterior que hi ha als patrulles (no a les motos ni agents a peu). Dificulta el moviment i és menys ergonòmica que una armilla interior.

Armilla exterior que hi ha als patrulles (no a les motos ni agents a peu). Dificulta el moviment i és menys ergonòmica que una armilla interior.

“Fa gairebé dos anys que en demanem”, ha afegit la UGT. Tots dos han explicat que l’augment del tràfic d’armes i de la “psicosis” pel terrorisme jihadista són fenòmens que es donen a tot Europa, però recorden que la Policia Nacional ja té una dotació pressupostària per comprar-ne, i els Mossos d’Esquadra en van començar a rebre a mitjans de desembre.

L’Ajuntament ha assegurat que dota els cotxes patrulla d’armilles. «No creiem que els agents de la Guàrdia Urbana i la situació de seguretat a Barcelona avui requereixin d’un desplegament massiu d’armilles», però, conscients de la demanda, estem analitzant les circumstàncies i, ben aviat, hi haurà una trobada amb la direcció dels sindicats per tal de parlar-ho», han anunciat fonts municipals.

Reclamen pistoles elèctriques

Els sindicats dels Mossos d’Esquadra també han demanat des de fa temps la incorporació de les pistoles elèctriques Taser. Les defineixen com un arma a mig pas entre la porra i la pistola,  que permet evitar el cos a cos quan cal immobilitzar persones molt exaltades, pel consum de drogues o alcohol, que es resisteixen violentament a ser detingudes o amenacen amb armes blanques als agents.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *