+2 - 0  by /0 comments

Colau: “En cap cas hem donat instrucció de rebaixar la pressió de la Guàrdia Urbana al ‘top manta'”

“En cap cas hem donat cap instrucció de rebaixar la pressió de la Guàrdia Urbana al ‘top manta’“, ha volgut deixar clar l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una entrevista al canal 324. Ha explicat que el que han fet és afegir “més resposta social” a una “economia submergida que no és voluntària”, sinó “causada per una situació d’ injustícia“, tot i que no tot “és a les mans del municipi”. A mig termini, ha dit, s’hauran d’estudiar solucions laborals però també ha dit que “en cap cas la solució serà policial“.

Colau ha insistit que continua prohibida la venda ambulant a l’espai públic i que defensen el comerç de proximitat, però ha afegit que els estudis que tenen diuen que “les grans superfícies són un problema molt més gran que no el fenomen ‘top manta'”, que pot ser un problema puntual però sobretot és una qüestió de serveis socials”. Ha acusat els grans conglomerats comercials de “ desertitzar” les botigues de barri.

Sobre el turisme, Colau ha admès que “és un dels principals actius de la ciutat”, però també ha dit que cal “treballar perquè sigui sostenible perquè el desgovern que hi havia fins ara genera desequilibris”. Segons l’alcaldessa, “quan hi ha un excés de pressió turística i massificació hi ha desplaçament de la població i els barris perden l’ànima”. Per això, diu, van fer la moratòria d’allotjaments turístics, “per poder posar ordre, fer un cens exhaustiu i decidir com i per on es pot créixer”.

Pel que fa a la reunió amb Artur Mas, ha reconegut que tenen “ diferències polítiques molt importants”, però tenen “un rol institucional” que cal complir. “Ja no sóc una candidata”, ha recordat, “he de ser l’alcaldessa i tots dos ens hem d’esforçar per mantenir acords”.

A la reunió, ha explicat, no es va parlar de la manifestació de l’Onze de Setembre a la Meridiana. Sobre la protesta ha dit que entenia que hi havia de tenir “una presència institucional, perquè és la Diada de Catalunya”, però ha afegit: “haurem de veure com es concreta la presència institucional amb les entitats organitzadores, que ja han dit que garantiran que no es polititzi”.

Colau també ha dit que a Barcelona hi ha una “ sobrerepresentació monàrquica” i alhora una “infrarepresentació” de la simboligia republicana o de dones al nomenclàtor de la ciutat. D’això la retirada del bust del pare del rei d’Espanya de la sala de plens, que ha causat una reacció de la Delegació del govern espanyol: reclamar que hi col·loquin la fotografia de l’actual rei. Sobre si la posaran o no Colau ha dit: “no ho sé, ja ho estudiarem, entenem que no deu tenir cap pressa perquè durant tot un any no hi havia el monarca actual al ple i la Delegació no va dir res”.

Sobre la relació amb l’Estat Clau també s’ha marcat com a prioritari resoldre “la ferida de la Sagrera” i ha recriminat els pressupostos d’inversions estatals, “francament ridículs”, perquè si hi ha pendents 550 milions d’euros d’inversió estatal aquest any només se’n preveuen 35.

+ 2 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *