+0 - 1  by /1 comment

Cadaqués vol canviar la policia local per vigilants

El nou alcalde de Cadaqués, el republicà Josep Lloret, vol tornar a instaurar els guàrdies municipals a la vila. L’agost del 2013, l’equip de govern de CiU va convertir el cos de guàrdies municipals en policia local, amb 13 agents liderats pel cap Òscar Soler, per a qui es va crear la plaça d’inspector. Poc més d’un any després, el març del 2014, Soler va dimitir arran de la difusió anònima d’una sèrie de missatges de Whatsapp amb contingut racista i vexatori, extrets del grup que la policia de la població havia creat. Tot i que Soler va negar ser l’autor dels missatges, tot al·legant que es tractava d’un muntatge d’alguna persona que anava contra ell, l’aleshores alcalde, el convergent Joan Figueras, no li va renovar el contracte de comissió de serveis.

Fins l’estiu del 2013, la localitat havia tingut un grup de vigilants municipals, gran part d’ells veïns. Ara, Lloret, complint amb un dels punts del programa electoral, ha decidit tornar a la situació anterior. “Durant els darrers 15 mesos, hem tingut dos agents que s’han autoanomenat caps de torn i que gestionen el cos i ara, n’hi ha dos més de baixa en el període que tenim més feina”, comenta. La voluntat del consistori és tornar a posar al capdavant del cos l’excap Antoni Mirabete, que en va ser apartat perquè no generava la confiança necessària a l’antic equip de govern. “Està molt il·lusionat i és una persona amb més de 20 anys de trajectòria.”

Lloret justifica la decisió per motius econòmics i per tancar l’episodi de polèmiques. “Som 2.900 veïns i no podem assumir la despesa. El 2010-2011, el pressupost del cos policial era de 460.000 euros i els últims anys, s’ha enfilat als 650.000.” A finals d’agost, l’Ajuntament iniciarà els tràmits amb l’assessorament del Departament d’Interior i durà l’assumpte al ple de setembre.

+ 0 - 1

1 comment

  1. Alex

    Un error, segons el meu criteri…….

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *