Foto de batafoukos a flickr
+4 - 1  by /0 comments

Barcelona elimina els descomptes en transports públics per a policies i bombers

Moltes ciutats proporcionen descompte o gratuïtat en transports públics als professionals d’emergències – Els estatuts professionals de policies i bombers els obliga a actuar 24 hores, en compliment del seu deure, s’estigui o no de servei

En una circular enviada ahir a totes les comissaries i parcs de bombers de Barcelona, es va informar que el personal d’emergències de l’Ajuntament de Barcelona ja no gaudirà de descomptes en els abonaments trimestrals del sistema tarifari integrat.

Fins ara, policies i bombers de Barcelona gaudien d’un descompte equivalent al 60% del cost del títol T-Trimestre. Altres cossos com la Policia Nacional proporcionen el mateix descompte però només a la xarxa de llarga distància i nuclis de rodalies de RENFE.

En la nota enviada a les dependències, es destaca que aquests descomptes no es troben recollits en els Acords de Condicions Laborals ni cap altre pacte que ho empari, i per aquest motiu, a instàncies d’Intervenció Municipal “i per evitar greuges cap a la resta de personal municipal” ja no es proporcionaran aquests títols de transport amb descompte.

Moltes ciutats al món proporcionen transport públic gratuït als professionals d’emergències per la seva contribució a la seguretat de la xarxa de transport públic. Una cerca ràpida a la xarxa permet veure com cada cop més ciutats, i sota la premissa del valor afegit i implicació d’aquests professionals, incentiven l’ús del transport públic per policies i bombers.

Mensualment es donen desenes d’intervencions d’agents municipals fora de servei, ja sigui des d’assistències a persones indisposades, intervencions per evitar suïcidis, o el més freqüent, actuacions contra carteristes i altres actuacions delictives.

Les xarxes de transport són llocs especialment massificats, i és on la formació en la gestió d’emergències i seguretat ha esdevingut clau en la gestió d’incidents en què professionals dels serveis de protecció públics han intervingut trobant-se fora de servei.

A banda de formació i habilitats, els agents tenen la possibilitat de contactar directament amb les sales de comandament dels seus cossos en situacions greus i avaluar “in situ” l’abast d’un incident.

Arran del comunicat, la totalitat dels sindicats dels cossos de protecció municipals s’han pronunciat en contra de la mesura adoptada, i han demanat reintroduir immediatament els descomptes o la gratuïtat i fer-la extensiva a cossos com els Mossos d’Esquadra i altres operadors d’emergències a la ciutat. Altres sindicats han demanat estendre els descomptes a la totalitat de la corporació local, sense distinció de funció professional.

+ 4 - 1

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *