+0 - 0  by /0 comments

Barcelona dedicarà el 14,2 % del Pressupost de 2015 a polítiques de Seguretat Pública

282,1 M€ despesa corrent, 6,3 M€ inversions i 150 M€ de despesa de personal – Prova pilot per incorporar motos elèctriques al parc mòbil de la guàrdia urbana

 

14.2%
Pressupost Seguretat
 

Motos elèctriques

Motos elèctriques

ORD Barceloneta

ORD Barceloneta

L’Ajuntament de Barcelona ha presentat el projecte de Pressupost Municipal per al 2015 del qual se’n desprenen els eixos prioritaris d’actuació. En l’àmbit de la Seguretat, destaca la despesa en equipaments derivada d’una nova fase en les obres del complex de serveis centralitzats de Zona Franca  i l’implatanció de nous recursos operatius. L’anunciada nova comissaria de la Barceloneta no consta a l’Annex d’inversions, tot i que l’Ajuntament ja ha comunicat a la part social l’inici de les obres per a l’abril de 2015 i la finalització al primer trimestre de 2016, per tal d’adequar els espais com a nova Oficina de Recepció de Denúncies i seu de la Unitat de Platges.

El gruix de la inversió es centrarà novament en el desplegament i actualització de les noves tecnologies. Així el pressupost municipal destaca la reenginyeria dels ordinadors de mà (PDA) de la Guàrdia Urbana i actualització del sistema de gestió d’incidents “Mycellium”. Així mateix s’ha previst la implantació de la passarel·la del sistema de gestió d’incidents per fer-lo compatible amb el Sistema d’Emergències de Catalunya – 112.

Altres actuacions destacades inclouen la implantació d’escúters elèctrics al parc mòbil de la Guàrdia Urbana, dins del programa estratègic vehicle elèctric de l’Ajuntament. La mesura preveu la licitació inicial de 33 nous escúters, destinats específicament als districtes centrals de la ciutat i en els quals la contaminació és més elevada. La prova pilot es realitzarà íntegrament a la Unitat Territorial de l’Eixample del cos Municipal.

Totes aquestes actuacions s’engloben dins de la política de Seguretat i mobilitat ciutadana (el 14,2%) per valor de 282,1 M€, dels quals està previst dedicar-ne directament a Seguretat Ciutadana 166,7 M€ i 38,4 M€ a Bombers. Pel que fa la Gerència de Seguretat i Mobilitat, rebrà 7,4 M€ i protecció civil 1,7 M€. El pressupost també destaca una partida de 600.000 € destinat a la prevenció de la delinqüència.

Per la seva part l’Ajuntament de Madrid ha anunciat que destinarà 655,30 m€ a les polítiques de Seguretat i Emergències l’any 2015, que inclou els serveis de Bombers, Policia Municipal i SAMUR. Un gruix important de les inversions a Madrid també es destinaran a l’actualització de la plataforma tecnològica.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *