+0 - 0  by /0 comments

Tòquio prova un dron que vigilarà l’espai aeri i en capturarà els que violin la normativa

La policia de Tòquio està provant un dron que vigilarà l’espai aeri de zones sensibles i que també servirà per a detectar drons més petits que violin la normativa. Es tracta d’un objecte volador àgil i forçut capaç de capturar-ne d’altres de la seva espècie a través d’una xarxa, esdevenint així una nova arma de la policia de Tòquio.

Al Japó acaba d’entrar en vigor una normativa que prohibeix fer volar drons als parcs i a les zones molt poblades, a banda d’espais sensibles com aeroports o centrals nuclears. Davant d’això, la policia japonesa ha decidit crear una unitat especial per fer complir la llei, a través de la qual es dirigirà aquest aparell.

Al mateix temps, aquest dron caçadrons vigilarà l’espai aeri d’edificis oficials i, si detecta un objecte volador sospitós, la policia primer avisarà amb megafonia perquè s’allunyi. Si no obeeix, llançarà el seu dron per a capturar-lo.

Amb aquesta nova arma, el Japó vol estar preparat per fer front davant eventuals atacs terroristes amb drons carregats d’explosius. Una possibilitat que la policia contempla des de l’abril passat, quan un dron va aterrar a la teulada de la oficina del primer ministre, Shinzo Abe. Segons els mitjans, duia una minúscula quantitat de radiació.

De moment els agents l’estan posant a prova, però està previst que entri en servei la primavera de l’any que ve, quan el Japó acollirà la cimera del G7.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *