+1 - 0  by /0 comments

Prova pilot per incorporar càmeres subjectives a tots els policies britànics

A Londres s’està desenvolupant la prova pilot d’aquest tipus més gran que s’ha dut a terme fins ara. 500 oficials de policia britànics utilitzen des de l’agost als carrers de Londres amb una petita càmera de vídeo capaç de gravar 12 hores subjecta al seu uniforme.

Les càmeres no graven contínuament. Els oficials tenen instruccions d’encendre quan vagin a interactuar en una situació difícil. Els dispositius mantenen sempre una còpia dels últims 30 segons de vídeo de manera que no es perdin detalls per activar tarda. Les càmeres són les Axon Body de la companyia Taser, i estan preparades per resistir aigua i xocs. El seu angle de visió és de 130 graus, i fins i tot estan preparades per treballar en condicions de molt baixa llum.

Amb aquesta mesura, la policia britànica pretén recollir proves addicionals i irrefutables tant de possibles activitats delictives, com del comportament dels propis oficials que les porten. Alguns judicis previs han demostrat que els casos de brutalitat policial disminueixen considerablement quan estan aquestes càmeres en joc.

El projecte pilot funcionarà durant tot un any en 10 dels districtes de la ciutat. No obstant això, com expressa el subcomissari Mark Rowley: “No es tracta de decidir si dotem als oficials de càmeres o no. Es tracta de decidir com ho fem”. En altres paraules, que tard o d’hora tota la policia britànica comptarà amb càmeres. Als Estats Units també s’estan provant experiències similars amb èxit.

El Comtat de Hampshire ja ho considera material de dotació

 

L’enregistrament significa que és innegable el que va passar

Inspector Steve Goodier in Isle of White Police

 

 

 

 

Hampshire ha entregat el kit per muntar la càmera a la jaqueta  a 450 oficials. Ells són ara una característica estàndard de la policia uniformada a l’illa de Wight. “Veiem aquests assajos com ser beneficiós en la reducció de l’ús de la força policial i les denúncies públiques contra la policia.”

Vídeo usat en el cos es va utilitzar per primera vegada a Gran Bretanya per la policia de Devon i Cornwall en 2006.

Strathclyde i la policia de Grampian també han posat a prova l’equip a Escòcia, i una avaluació en 2011 va concloure el seu ús pot haver reduït la delinqüència i agressions a funcionaris, així com assegurar al públic.

A principis d’aquest any, la policia de Hampshire van fer les càmeres de vídeo part de la estàndard-edició dels 173 agents uniformats a l’illa de Wight i equips de resposta a la part continental.

“El vídeo és el nostre testimoni independent,” va dir l’inspector Steve Goodier que dirigeix ​​l’equip de Isle of Wight.

“La gravació significa que és innegable el que va passar, així que en realitat pot respondre a la pregunta que cal respondre si algú posa en dubte una conversa o l’ús de la força.”

Els oficials que fan servir les càmeres estan subjectes a un estricte control sobre el seu ús i posterior emmagatzematge. Les imatges s’esborren després de 30 dies a menys que se li demana per raons probatòries.

No obstant això, l’equip és probable que aixequi preocupacions per qüestions de privacitat.

Als Estats Units, l’ús de càmeres de duanes i de protecció de fronteres està subjecta a un marc polític integral que equilibra “la supervisió i la protecció de les llibertats civils”.

Recentment, un jutge de districte a Nova York va ordenar l’ús de càmeres d’ús subjectiu en el cos d’agents de policia per “fomentar interaccions legals i respectuoses entre la policia i els sospitosos”.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *