+0 - 0  by /0 comments

Neix una associació catalana de «drones» que vol col·laborar amb cossos de seguretat

L’Associació Catalana d’Aeronaus No Tripulades (ASCANT) neix amb l’objectiu de posar al servei dels cossos de seguretat els anomenats “drones”. L’entitat, amb seu a Granollers, no té ànim de lucre i té la intenció d’actuar a partir de subvencions i convenis amb qualsevol cos que operi en emergències. El president d’ASCANT, José Martínez, subratlla que els “drones” tenen la capacitat de “veure coses” sense necessitat d’arriscar vides humanes. L’associació disposa actualment de sis aparells, entre els quals hi ha dos aeronaus d’ala fixa amb capacitat d’actuar en un radi d’entre 20 i 25 km. Segons detalla Martínez, es tracta de la primera entitat d’aquestes característiques que neix a Catalunya.

ASCANT està formada per tres integrants que provenen del món de l’aviació, l’electrònica i la seguretat. En José Martínez, que és Mosso d’Esquadra, va impulsar l’entitat en veure que els “drones” podien ser una eina “molt necessària”. “Enlairar un helicòpter durant una hora costa molts diners”, subratlla. “Vam estudiar donar el pas i vam decidir llençar-nos a la piscina”, afegeix Martínez, que també és pilot privat.

L’objectiu és posar els aparells a disposició de cossos policials o de seguretat com Bombers, Mossos, Protecció Civil o Agents Forestals. L’associació actuaria a partir de convenis i faria una formació prèvia als professionals.

Drone d'un cos policial nord-americà.

Drone d’un cos policial nord-americà.

Tasques

José Martínez explica que els “drones” de l’associació poden actuar en casos d’emergència, amb capacitat de sobrevolar una zona sense arriscar vides humanes. Afegeix que els aparells poden portar detectors de gasos i poden volar de forma autònoma per llocs on seria perillós enviar-hi una persona.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *