+1 - 0  by /0 comments

Les forces policials d’Anglaterra i Gal·les han pujat fins a 18 milions de clixès a una base de dades de reconeixement facial

el reconeixement facial aviat podria ser encara més important que l’ADN o les empremtes dactilars per a la policia

Alt Comissionat de la Policia

Inclouen fotos de la gent que mai han estat detinguts, o altres sí detinguts però absolts d’un delicte, i s’han pujat sense l’aprovació del Ministeri de l’Interior, segons explica la BBC. La polèmica està servida. En el cas espanyol les bases de dades de clixés fotogràfics, d’empremtes dactilars o ADN es limiten només a persones detingudes i/o investigades.

La base de dades compleix amb la Llei de Protecció de Dades, segons ha insistit la policia Britànica. Tot i aquesta contundent afirmació, el Comissionat Biometria Alastair MacGregor va dir que estava preocupat per les implicacions del sistema per a la privacitat i les llibertats civils.

Reconeixement per Iris i reconeixement facial.

Reconeixement per Iris i reconeixement facial.

Parlant en la seva primera entrevista, ell va dir a la BBC que les forces de policia havien començat a establir una base de dades de les fotos facials des de l’any passat, sense dir-li ni a ell ni el Ministeri de l’Interior. Gairebé totes les forces de policia a Anglaterra i Gal·les ara havia proporcionat fotografies, va dir.

“Així que la gran preocupació és – estem mantenint les imatges de persones que no són condemnats, i els estem fent servir?” , va dir. “Jo no crec que això vagi en contra de la llei, però és clar que sempre volem atrapar els criminals.”

Tot i que el Síndic Anglès de la matèria va dir que reconeix el valor potencial de la base de dades a la policia, però va advertir oficials d’alt rang s’havien precipitat sense tenir en compte totes les implicacions.

“Aquests són temes importants i que sí que em sembla sorprenent que no s’han tractat amb més cura”, va dir.

“Crec que sempre hi ha el perill que si es pot fer alguna cosa, llavors ho faràs, la tecnologia es fa càrrec … sense donar l’atenció a les altres qüestions que es plantegen en relació amb ella com es deu.”

Sr MacGregor va dir que també tenia preocupacions sobre la fiabilitat de la tecnologia de reconeixement facial.

“Si el programari de reconeixement facial llança un fals reconeixement, una de les conseqüències que seria que una investigació vagi en la direcció completament equivocada”, ha afegit.

‘Rendible’

Així funciona el reconeixement facial.

Així funciona el reconeixement facial.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La majoria de les forces policials angleses han començat a utilitzar la tecnologia de reconeixement facial – incloent la Policia Metropolitana i la Policia de Leicestershire.

Ja és utilitzat per les agències d’espionatge de Gran Bretanya i per la Força Fronterera als aeroports del Regne Unit i els ports, mitjançant els quioscs instal·lats per al control automàtic de passaports.

Policia de Leicestershire dir que el sistema de reconeixement facial que havia començat a utilitzar l’any passat havia estat de gran valor afegit a les investigacions, i que disposaven més de 100.000 clixés adaptats a la nova tecnologia.

Va dir que les recerques de la base de dades usant el reconeixement facial eren 100% fiable en els casos en què hi havia imatges clares, i es va poder completar en qüestió de segons.

Sr Ramsay va dir que el reconeixement facial aviat podria ser encara més important que l’ADN o les empremtes dactilars per a la policia.

“Els tres tenen un lloc. Això s’està desenvolupant. Això serà, al meu entendre, la forma més rendible de la recerca dels criminals.”

Per la seva banda l’Associació de Caps de Policia, va dir que les forces havien de mantenir-se al dia amb les noves tecnologies.

 

 

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *