+1 - 0  by /1 comment

Els sindicats policials demanen que es regulin les apps que avisen dels controls i presència policial

Els sindicats policials de Catalunya demanen que es reguli el més aviat possible un nou fenomen que atempta contra la seguretat de tots nosaltres. Parlem de les aplicacions de telèfon mòbil que permeten, entre altres coses, burlar els controls d’alcoholèmia.

En declaracions a Tele 5, Ramón López, Secretari d’ Acció Sindical de l’ SME, ha explicat que “potser la persona que va en el vehicle de davant o de darrere si que ha begut i representa un problema per a la circulació conjunta. Llavors no deixa de ser un problema per a tota la societat que aquesta persona es pugui saltar aquest control”.

Preocupació a l’Associació de Sheriffs Nord-Americans

Captura de pantalla de l'aplicació Waze que alerta de l apresència d'una dotació policial.

Captura de pantalla de l’aplicació Waze que alerta de l apresència d’una dotació policial.

Als Estats Units, Sheriffs de tots els estats nord-americans estan pressionant Google per desactivar una funció en el seu programari de trànsit Waze que adverteix als conductors quan un cotxe de policia és a prop. Diuen que aquesta aplicació -i en els circumstàncies actuals- podria posar en perill la vida de policies i ciutadans.

Waze, que Google va comprar per 966 milions en 2013, és una combinació de navegació GPS i xarxes socials. Cinquanta milions d’usuaris en 200 països recorren al servei gratuït d’orientació del trànsit en temps real i advertències sobre congestió, els accidents de trànsit, radars o càmeres de trànsit, zones de construcció, vehicles encallats o condicions climàtiques perilloses.

Per a Sergio Kopelev, un ajudant del xèrif de reserva a Califòrnia, Waze és també una aplicació per evitar fer complir les llei.

No hi ha connexions conegudes entre qualsevol atac contra la policia i Waze, però Kopelev i altres qüestionen que és només una qüestió de temps.

Brown i Kopelev van plantejar les seves inquietuds durant la reunió de la conferència d’hivern Associació Nacional de Sheriffs, a Washington. Van assenyalar al compte d’Instagram de l’home acusat de disparar fatalment a dos oficials del Departament de Policia de Nova York el mes passat. Precisament, Ismaaiyl Brinsley registrar una captura de pantalla de Waze juntament amb missatges amenaçadors policia. Els investigadors no creuen que va usar Waze per emboscar als funcionaris, en part perquè la policia va dir Brinsley va llançar el seu telèfon mòbil lluny d’on va disparar als oficials.

El director executiu de l’Ordre Fraternal de la Policia, Jim Pasco, va dir que la seva organització està preocupada per l’abast d’aquestes aplicacions.

El debat de política emergent col·loca Google de nou en el centre d’un debat global sobre la seguretat pública, els drets del consumidor i la privacitat.

Els usuaris de Waze marquen la presència policial en els mapes sense gaire distinció sobre si estan amagats o fent un control. Els usuaris veuran una icona de la policia, però no és clar si la policia hi són per una trampa de velocitat, un xec sobrietat o una pausa per fer el cafè.

 

+ 1 - 0

1 comment

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *