+5 - 0  by /0 comments

“Nuggets”: Un curt que revela la veritat sobre les addicions i de com devastadores poden ser

Molta gent ha escoltat el “jo controlo”, “és només per sortir” o “jo no estic enganxat”. Un nou curt d’animació,  presenta una al·legoria realista pel que fa els efectes  de l’addicció, i el realisme amb que ho fa és devastador.

“Nuggets” és una animació de cinc minuts que es va estrenar en línia a l’octubre i que ha tingut milions de visites a YouTube en les últimes setmanes. Creat per l’estudi d’animació alemanya, Film Bilder, el vídeo comença amb un ocell kiwi adorable que passejant  ensopega amb una llavor d’or. L’interès de l’ocell es desperta i ingereix el líquid a l’interior. És eufòria instantània, i amb ella, el kiwi pot volar de sobte per un curt temps.

addicted2

Com qualsevol que hagi tingut alguna vegada qualsevol “llavor d’or” en pot donar fe, i del que passa després també, que quan s’hi torna a ensopegar no és el mateix. No dura tant de temps, i la ressaca posterior és més de xoc. No obstant això, ara l’ocell ja no és passejant, sinó corrent per obtenir la següent dosi -amb rendiments cada vegada menors.

El concepte d’aquest vídeo capta succintament la realitat punyent de l’addicció. S’hi explica l’atracció inicial, la visió de túnel que segueix, i la conclusió pràcticament inevitable. També posa en perspectiva la situació de la persona addicta, convidant als espectadors a sentir empatia per ells en comptes de menyspreu. És difícil de veure aquest vídeo i no voler trucar a qualsevol persona en la seva vida que hagi donat senyals d’advertència o de consum de substàncies.

En definitiva, ”Nuggets” és un curt animat que potencialment podria salvar moltes vides.

+ 5 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *