+0 - 1  by /0 comments

Aprovat l’ús civil de la xeringa per aturar hemorràgies causades per trets de bala

Per a algú amb una ferida greu de bala, cada segon compta. Aquesta és la idea darrere de la xStat, un dels guanyadors dels premis 2014 Invenció de la revista nord-americana Popular Science. La xeringa s’utilitza per omplir una ferida de bala amb petites esponges que combaten les infeccions i ajuden a aturar el sagnat de les lesions més traumàtiques.

L’any passat, la FDA va aprovar xStat per al seu ús en el camp de batalla. Ara, el simple dispositiu ha estat aprovat per al seu ús en situacions no militars. Els serveis d’emergència i cossos de seguretat als Estats Units ara podran utilitzar el dispositiu per aturar l’hemorràgia derivada de ferida de bala al lloc, i permetre el trasllat de la víctima fins a un centre sanitari amb més seguretat.

“Quan un producte està desenvolupat per al seu ús en el camp de batalla, l’objectiu és aconseguir una resposta satisfactòria en els pitjors escenaris possibles”, William Maisel, director interí de l’Oficina d’Avaluació de Dispositius de la FDA va dir en un comunicat. “És emocionant veure aquesta transició de la tecnologia per ajudar a tècnics d’emergències, sanitaris i equips d’emergència a controlar hemorràgies greus in situ al lloc de l’incident”.

QuickClot2El dispositiu és una xeringa de pes lleuger d’un sol ús ple d’esponges que s’expandeixen en contacte amb la sang, segellant la ferida en quinze segons, i deixant pressionada l’àrea de forma que atura l’hemorràgia. Les esponges es poden retirar una vegada que el pacient arriba a un hospital.

Aquesta no és l’última parada. La companyia darrere xStat, RevMedx, també està treballant en dispositius que podrien aturar les hemorràgies postpart en les dones, una gasa amb esponges per ajudar a aturar el sagnat en les lesions més grans, i un kit que permetrà als serveis d’emergències mèdiques a tractar les lesions causades per les bombes.

 

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *