+0 - 0  by /0 comments

Un motorista atropella un Agent Rural en un control

Un motorista ha atropellat a un Agent Rural aprop de la collada de Parpers (La Roca del Vallès) mentre realitzava un control excepcional de circulació de motos en camins on no ho tenen permès. A l’Agent Rural l’han traslladat al hospital per les ferides causades pel motorista.

El motorista que va envestir ahir un agent rural durant el transcurs d’un control d’accés motoritzat a la Roca del Vallès (Vallès Oriental) dins l’àmbit del Parc de la Serralada Litoral ha estat detingut per Mossos d’Esquadra. L’agent que va resultar ferit va ser donat d’alta ahir mateix i presenta contusions importants al peu dret. El motorista per la seva banda ha estat denunciat per atemptat a l’autoritat i diverses infraccions administraves i compareixerà demà mateix davant del jutge.
Durant el transcurs del control motoritzat, dues motocicletes d’enduro, que circulaven pel vial prohibit, van ser interceptades en el control establert per agents rurals i guardes forestals del Parc de la Serralada Litoral. Una vegada aturades en el control de pas, desobeint les ordres i indicacions dels agents, una de les motocicletes es va donar a la fuga. L’altre, que també va intentar fugir va atropellar un dels agents rurals del control que va resultar ferit en un peu i va requerir ser  atès per la unitat de rescats del cos de Bombers i d’efectius del Servei d’emergències Mèdiques. L’agent va ser traslladat a l’hospital de Granollers on se li van practicar les cures necessàries.
El motorista que va atropellar a l’agent va ser retingut a la zona dels fets fins a l’arribada dels Mossos d’Esquadra a la zona que el van traslladar a la Comissaria de Granollers. Va ser detingut per atemptat a l’autoritat i se li han cursat denúncies administratives per circular amb un vehicle a motor per un lloc prohibit i fer- ho amb una motocicleta sense disposar d’assegurança de responsabilitat civil obligatòria.
El cos d’Agents Rurals realitza periòdicament controls d’accés motoritzat dins l’àmbit del Parc de la Serralada Litoral, espai inclòs en el catàleg d’Espais d’Interès Natural de Catalunya i que forma part de la Xarxa Natura 2000 europea. L’actuació es duia a terme al municipi de la Roca del Vallès, en un sender del bosc a ca l’espinal que, d’acord amb la Llei 9/1995 de regulació de l’accés motoritzat al medi natural, no és apte per a la circulació de vehicles a motor.
La circulació amb vehicles a motor, especialment en espais naturals protegits, està estrictament regulada per preservar els valors naturals i la compatibilització amb la resta d’activitats d’ús públic de l’espai.
Des del Consorci del Parc han lamentat l’accident i censurat l’actitud incívica d’ aquests motoristes. També han volgut reiterar l’agraiment al Cos d’Agents Rurals del Maresme i del Vallès Oriental en els operatius coordinats de control d’accés motoritzat de del Parc de la Serralada del Litoral
El Departament d’Agricultura amb el suport del Parc continuarà perseguint totes aquelles activitats incíviques i irrespectuosa amb les normes de convivència que posen en risc el patrimoni natural o que suposin una manca de respecte o atemptin contra els agents que vetllen per fer complir aquestes normes.
+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *