+0 - 0  by /0 comments

Nova plaga d’insectes als arbres de Barcelona

Afecta els plàtans i no provoca picades a les persones, però sí molèsties, com ara que entren als pisos

En alerta per plaga. Des de principis de juliol, i coincidint amb l’onada de calor, l’Ajuntament  de Barcelona ha detectat la presència d’una plaga d’insectes que afecta els plàtans de la ciutat. Una plaga que, com remarca el consistori en un comunicat, no provoca picades ni cap reacció adversa a les persones, però sí molèsties a la ciutadania, sobretot quan entren a les cases i cauen sobre la via pública i sobre terrasses i quioscos. Els districtes més afectats són Sant Martí, l’Eixample, Sant Andreu i les Corts.

L’Ajuntament assegura que, inicialment, va creure que es tractava del tigre del plàtan, però que ha constatat que es tracta d’una plaga de nova introducció a la ciutat, el ‘Belonochilus numenius’. La identificació ha estat corroborada pel departament de Sanitat Vegetal de la Generalitat.

El ‘Belonochilus numenius’ és un insecte originari del sud del Canadà, els Estats Units i Mèxic, i que de manera més comú s’anomena ‘ sycamore seed bug’ [insecte de la llavor del plàtan]. Es va detectar per primera vegada a Europa el 2008, a França (Còrsega), i poc després a Catalunya i Mallorca. Però ara és el primer cop que es detecta com a plaga als plàtans de la ciutat.

De fins a 6 mil·límetres de llarg

Els insectes adults d’aquesta espècie tenen forma ovalada, d’una llargada que pot arribar als sis mil·límetres i són de color terra, marcats amb línies vermelles marronoses i fosques. Tenen el cap allargat, són més llargs que amples i tenen dues antenes d’uns 1,2 mm.

El consistori apunta que, tenint en compte que es tracta d’una espècie introduïda, no té enemics naturals i que, per això, són necessaris tractaments fitosanitaris per al seu control, que es realitzen en horari nocturn.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *