+0 - 0  by /0 comments

Els Agents Rurals denuncien conductors de motocicletes per circular per vials prohibits

Els Agents Rurals han localitzat i interceptat este mes de gener un total de 7 motocicletes en dos serveis d’accés motoritzat a la comarca del Baix Ebre. Estes actuacions van comportar la denúncia de tots 7 conductors per circular per vials no aptes per a la circulació amb vehicles de motor. A més, dos conductors tampoc no complien els requisits previstos al Reglament general de circulació i de vehicles.

La primera actuació es va dur a terme el dimarts 6 de gener. Els Agents Rurals van interceptar dos motocicletes tipus enduro que circulaven per una sendera forestal dins el terme municipal de Bítem, a Tortosa.

Posteriorment, el diumenge 11 de gener, la mateixa unitat dels Agents Rurals va ser testimoni del recorregut efectuat en una sendera per un total de 5 motocicletes de muntanya, les quals van ser interceptades a la confluència d’este vial prohibit amb una pista forestal asfaltada, a la mateixa zona que les anteriors.

La Llei d’accés motoritzat al medi natural i el reglament que la desplega prohibixen, entre altres supòsits, la circulació amb vehicles de motor per senders o corriols, camps a través o fora de pistes i per vies amb prohibició explícita de circular-hi, que es troben degudament senyalitzades.

Seguiment i control de la circulació motoritzada

Agents rurals de l’Àrea Bàsica del Baix Ebre han intensificat encara més les actuacions de control motoritzat arran de les reiterades queixes rebudes d’entitats locals, i també de propietaris de finques particulars i associacions excursionistes i ciclistes, entre d’altres.

Concretament, les queixes es basen en les molèsties i afectacions que ocasionen este tipus d’activitats esportives quan es realitzen de manera no cívica i al marge de la legalitat. Així, els agents han reforçat en diverses zones de la seva demarcació les actuacions consistents en la localització i el seguiment de vials amb evidències de ser utilitzats per vehicles de motor de manera irregular, i també han intensificat els controls rutinaris als punts més confluïts per este tipus d’activitats.

Aquests controls afecten també altres comarques de les Terres de l’Ebre amb afluència de motoristes com pot ser la Ribera d’Ebre, on el cap de setmana passat es va dur a terme un servei especial de control d’accés motoritzat.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *