+2 - 1  by /0 comments

Els municipals de Madrid estudiaran a partir de 2016 a l’Acadèmia d’Àvila

Els comandaments intermedis es formaran en unes instal·lacions municipals a la capital d’Espanya i els oficials en un centre d’Interior a Carabanchel.

La Comunitat de Madrid, que presideix Cristina Cifuentes, i l’Ajuntament de la capital d’Espanya, de Manuela Carmena, han arribat a un acord perquè la formació dels agents de policia local es faci aquest any a l’Acadèmia de la Policia Nacional de Àvila.

Fonts municipals van indicar que l’acord serà presentat en els propers dies per representants dels dos governs després de les negociacions dutes a terme en les últimes setmanes entre el conseller de Presidència, Ángel Garrido, i el regidor de Seguretat de l’Ajuntament de Madrid, Javier Barbero. Els sindicats, Ciutadans i PSOE s’hi van oposar. Els cursos començaran al gener o al principi de febrer.

Les retallades de l’anterior Govern del PP van acabar amb l’Acadèmia de Policia Local que estava a Tres Cantos. Aquestes instal·lacions s’han convertit en una caserna de la Policia Nacional després de la signatura d’un conveni entre Madrid i el Ministeri de l’Interior. De forma paral·lela a la cessió de la caserna, Interior i la Comunitat van signar el 2014 un conveni pel qual la formació dels nous agents es faria a Àvila.

Al novembre l’Ajuntament de Madrid va sol·licitar a la Comunitat l’homologació del Centre Integral de Formació de Seguretat i Emergències (CIFSE) per poder impartir la formació. Després de l’acord i l’homologació la situació queda de la següent manera:

  • Nous agents: els més de 160 policies municipals que van aprovar l’oposició aniran a Àvila a l’Acadèmia de la Policia Nacional durant sis mesos. Posteriorment faran les pràctiques a la capital d’Espanya.
  • Promoció de caps, sergents i suboficials: es realitzaran al Centre Integral de Formació de Seguretat i Emergències (CIFSE) a la capital d’Espanya després de l’homologació que va fer la Comunitat d’aquest centre.
  • Ascens d’oficials: els estudis per ser inspector, subinspector i oficial es realitzarà a les instal·lacions que el Centre d’Alts Estudis Policials del Ministeri de l’Interior en el madrileny barri de Carabanchel durant tres mesos.

El conseller de Justícia, Ángel Garrido, va dir fa uns dies a l’Assemblea de Madrid que d’aquesta manera es busca “la major i millor coordinació i interoperativitat en uns temps que, crec, tots estem convençuts que requereixen d’aquests dos paràmetres essencials” .

+ 2 - 1

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *