+0 - 0  by /0 comments

Els agents del Port exigeixen un protocol real per al Top Manta i Mossos reforçarà la vigilància

La Prefectura de la Policia Portuària constata un “augment de la bel·ligerància i hostilitat dels venedors cap a les legítimes actuacions policials”

La secció sindical de CCOO a l’Autoritat Portuària de Barcelona ha emès una nota en la que exigeix s’estableixi un protocol real d’intervenció que garanteixi la seguretat dels agents i de la resta usuaris del port, en especials els milers de turistes i ciutadans que visiten diàriament el Moll Drassanes i la Rambla del Mar.

La demanda dels agents portuaris arriba després que s’hagi constatat increment exponencial dels venedors a la zona, i al fet que utilitzin la zona portuària com a refugi de la Guàrdia Urbana de Barcelona, atès que al Port opera el Cos de Guardamolls de l’Autoritat Portuària de Barcelona, amb molts menys efectius disponibles.

La part social del cos de seguretat portuari ha denunciat que l’actual conveni amb l’Ajuntament de Barcelona no funciona en el cas en cas concret de la venda ambulant.

Ordres de la prefectura de Guardamolls i reforç de Mossos d’Esquadra

Per la seva part, el mateix Port de Barcelona, en una ordre cursada a tots els agents portuaris,  reconeix increment de la venda ambulant al Port Vell, i a un “augment de la bel·ligerància i hostilitat dels venedors cap a les legítimes actuacions policials”.

Fonts del Departament d’Interior han confirmat que en els propers dies es reforçarà la presència d’agents de la Policia de la Generalitat mitjançant el desplegament de dotacions de l’Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Metropolitana.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *