
Perseguint els compradors de sexe: l’experiència sueca en la lluita contra la prostitució
Descarrega la publicació sobre prostitució i tràfic persones
Durant l’última dècada, els esforços en pro de la lluita contra l’esclavitud moderna de la tracta de persones s’han convertit en un tema important en l’agenda política, tant a nivell nacional com internacional. Suècia ha liderat activament mesures legals pioneres i preventives importants dins el camp de la prostitució i el tràfic de persones amb fins sexuals.
S’han fet esforços considerables per millorar la legislació -la mesura més polèmica criminalitzar als compradors de sexe, millorar la cooperació entre les autoritats públiques competents i altres actors clau i desenvolupar mecanismes més humans per a un retorn segur de les víctimes del tràfic de persones. Diverses d’aquestes iniciatives i perspectives sueques han rebut gran atenció internacional, tant en el seu origen, i en molts casos va provocar a interessants discussions sobre el tema.
L’Institut Suec va rebre encàrrec del Govern per difondre informació sobre els mètodes i perspectives sueques relacionades amb la tasca sobre la prostitució i la tracta de persones sobre una base internacional. Com a part d’aquest treball, la IS ha publicat el material informatiu “Con la mira en el cliente de los servicios sexuales. El ejemplo sueco”, la qual s’adjunta a aquest article.
Com agent de la Unitat Antiprostitució, sovint preguntem als centenars d’homes que detenim sobre si tenen explicacions de per què compren sexe. La resposta a aquesta pregunta és interessant però també aterridora. Heus aquí les excuses que més freqüentment s’utilitzen en relació amb aquestes detencions:
1. “la meva xicota està embarassada i no tenim vida sexual ara.”
2. “jo he estat casat amb la meva dona per tant de temps que ja no tenim més vida sexual.”
3. “m’he barallat amb la meva xicota.”
4. “ho he trobat arriscat i compremetedor, i m’atreia la idea”.
5. “he tingut una fantasia que volia aconseguir, però no em va atrevir a suggerir-la a la meva parella”.Explicacions que sentim gairebé mai, però que sovint s’utilitza com a argument en el debat per a la legalització del sexe, són les següents;
1. “Estic molt sol i no sé com podré arribar a tenir relacions sexuals per un mitjà normal.”
2. “simplement em sento massa lleig per a arribar a tenir sexe gratis.”
3. “tinc una discapacitat física, que fa que pagui per tenir sexe”.En conclusió, m’agradaria suggerir que els homes que compren sexe no pensen en ningú més que ells mateixos. Tot es redueix a satisfer els seus propis desitjos sexuals i per pagar per sexe i degradar així un ésser humà en una mercaderia que es poden comprar i vendre. amb aquest plantajament, no és tan difícil d’entendre per què Suècia inclou la prostitució en el concepte de violència dels homes contra les dones.
Testimoni d'un agent de la policia sueca