+1 - 1  by /0 comments

Guanyem Sabadell vol descentralitzar la Policia Muncipal

Guanyem Sabadell ha donat a conèixer la seva proposta en matèria de seguretat i que aposta per un nou model policial molt més proper i que estableixi una presència permanent d’agents als carrers dels barris. La formació ho ha explicat aquest divendres en un acte que s’ha celebrat davant la comissaria de la Policia Municipal de la capital vallesana.

La formació considera que “l’actual model no correspon a les necessitats i a les exigències de la ciutadania” i recorda que ciutats de característiques similars a Sabadell han “modernitzat i optimitzat els recursos humans i tècnics descentralitzant la seva organització policial i apropant-la als habitants”.

Així, Guanyem Sabadell planteja al seu programa ubicar dotacions policials fixes als districtes de la ciutat que treballin integrades amb el seu entorn, amb comunicació permanent amb els veïns i entitats del mateix barri. Això comporta la creació de grups de treball policials formats específicament per a la solució dels problemes concrets de cadascuna de les zones de la ciutat.

En ells participaran des de brigades municipals, serveis socials, educatius, veïnals i l’Administració pública. “L’actual sistema policial destina efectius a funcions que no són les de la vigilància de carrer, entre elles tasques administratives que podrien fer altres professionals”, apunta la formació que diu que amb una nova distribució dels mateixos efectius ara existents Guanyem Sabadell dotarà del doble de presència policial destinada al servei del que els veïns i veïnes necessiten.

Tot això en el marc d’un canvi radical de plantejament de la seguretat pública. “Aquesta nova Policia Municipal ha de deixar de ser un element orientat a la recaptació de multes a través d’una gestió dubtosa de la grua i del radar per passar a estar adaptada a les exigències de la ciutadania”, indiquen els membres de la candidatura. En aquest sentit reclamen un model de policia “transparent, de qualitat, amb valors, que solucioni els problemes i amb vocació de servei”.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *