+1 - 0  by /1 comment

Pena de presó per als que portin els gossos perillosos sense lligar

Antonio Vercher, fiscal de sala del Tribunal Suprem i coordinador de Medi Ambient i Urbanisme de la Fiscalia General de l’Estat, ha enviat una circular a totes les fiscalies i cossos de Policia d’Espanya per informar de les noves aportacions i criteris interpretatius recents en matèria mediambiental . Entre aquestes disposicions, es troba la tipificació del delicte per comissió d’omissió per a “tots aquells propietaris de gossos catalogats com a perillosos que passegin sense corretja i ataquin altres gossos o humans”.
Aquesta pràctica estava sancionada anteriorment com a falta, i ara passa a ser un delicte emparat sota l’article 337 del Codi Penal, el qual preveu “penes de tres mesos a un any de presó i inhabilitació especial d’un a tres anys per al exercici de professió, ofici o comerç que tingui relació amb els animals “.
D’acord amb Antonio Vercher, aquesta iniciativa s’ha pres en comprovar que “el nombre de casos d’agressions a cans, que vénen sent adequada i legalment mantinguts pels seus propietaris, per altres cans dels considerats com a perillosos, i no degudament controlats, va en augment “.
Igualment, Vercher ha explicat que “és cada vegada més fàcil observar casos d’agressions perpetrades per gossos perillosos a altres gossos dels anomenats normals, fins i tot quan són portats pels seus legítims propietaris”.
Cal destacar que les races de gos catalogades com potencialment perilloses a Espanya són: pit bull terrier, Staffordshire bull terrier, Staffordshire terrier americà, rottweiler, dog argentí, fila brasileiro, tosa inu, Akita Inu. El dòberman, el bullmastiff, el Dogo de Bordeus, el Mastí napolità, el bòxer, el gos de presa canari i el Bull terrier.
No obstant això, aquesta mesura ha despertat certa polèmica entre aquells que opinen que la perillositat d’un gos no depèn de la raça, sinó de l’educació que se li doni, i que és excessiu penar amb presó els que porten a aquest tipus de gossos sense corretja.

+ 1 - 0

1 comment

  1. No només cal dur-los lligats. Cal tenir assegurança. Per sort cada vegada més gent la fa.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *