+0 - 0  by /0 comments

Quan a banda de ser professionals, cal semblar-ho

Els darrers mesos el conjunt de fòrums policials -públics- han viscut episodis indignes de la nostra professió. Des de les desqualificacions més subtils, a atacs propis de nens de P-3, difamacions i acusacions delictives amb noms i cognoms. La majoria feta per policies, i és clar, des de l’anonimat més absolut. Es tracta d’una modernització dels pamflets difamatoris que abans es penjaven per les comissaries.

Caldria que ens plantegem la necessitat de crear un centre de debat virtual, restringit i estrictament professional. Més que res per no continuar donant la imatge patètica que es desprèn d’alguns escrits recollits al fòrum de webpolicial, al de cròniques de Guàrdia Urbana o el de mossosdesquadra.com .

No ens equivoquem un cop més. És el moment que els impulsors d’aquestes pàgines ens auto-regulem donant un exemple de maduresa democràtica i responsabilitat. Un cop enllestida la nova reforma de la Llei de Serveis de la Societat de la Informació, serà qüestió de dies per a que alguna part afectada -des de l’administració a alguna persona citada amb noms i cognoms- sol·liciti la clausura cautelar dels fòrums.

No hem estat capaços de separar professionalitat dels corporativisme més ranci ni ser crítics amb nosaltres mateixos en determinats moments. Hi ha qui fins i tot pensa que som un món a part de la resta de la societat. Des d’aquesta premissa resultarà inútil iniciar qualsevol reflexió.

Sí a un fòrum professional per enriquir els nostres coneixements, compartir inquietuds, debatre sobre les problemàtiques de la nostra feina i en la que construir propostes solides per a la millora del pretès sistema de policia del nostre país.

I com a mostra d’allò que ens deien els nostres avis de que les paraules se les emporta el vent però la lletra queda, us adjunto una columna d’opinió del diari El Punt.

Controlar els controladors

de set en set

JORDI GRAU.

Suposo que el web no oficial www.mossosdesquadra.com anirà calent després de fer-se pública la suspensió de feina i sou d’un caporal i quatre agents del Mossos per unes acusacions molt greus. He entrat poques vegades en aquest, diguem-ne, fòrum i, la veritat, fa por pensar que alguns dels que hi participen (he escrit alguns, pocs) són agents de l’autoritat i que la seva paraula pot prevaler davant de la de qualsevol ciutadà en determinades ocasions en què hi ha disparitat de criteris i la paraula d’un agent val més que la teva. Si alguns (he escrit alguns, pocs) dels que hi aboquen les seves reflexions es comporten a la feina com quan estan davant l’ordinador, n’hi ha per llogar-hi cadires. I si algun d’aquests és investigador, només per veure com la vessa amb algun dels seus comentaris, fa basarda pensar com deu tractar els seus casos. És un espai gremialista i el policia és el bo per davant de tot i de tothom. Cal respectar la seva presumpció d’innocència (és clar que sí) quan els imputen, però s’indignen quan es publiquen detencions d’agents i en fan lectures esbiaixades. En això (alguns) no es consideren ciutadans normals. I aquest és el problema. No entenen que cal controlar els controladors perquè de l’autoritat a l’abús n’hi ha un petit pas i alguns traspassen la ratlla. No volen entendre que davant la llei tots som iguals i que fins i tot ells, els agents, poden ser criticats i acusats injustament. Com els passa a alguns ciutadans.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *