+1 - 0  by /0 comments

Un menor atropella un vianant i un mosso a Lleida

El noi va protagonitzar una fugida esbojarrada amb un cotxe robat i va atropellar les víctimes després de saltar-se un control

  • Publicat a La Vanguardia (Edició Català)
  • 27 de maig de 2015
  • JAVIER RICOU Lleida

Persecució de pel·lícula pels carrers de Lleida amb un precoç protagonista i final tràgic. És la història escrita per un menor que dilluns a la nit va atropellar un agent dels Mossos i una vianant quan intentava escapar de la policia al volant d’un cotxe robat. Les dues víctimes van resultar ferides greus, de les quals es recuperen a l’hospital.

Tot va començar al barri del Secà de Sant Pere. Una patrulla dels Mossos d’Esquadra va detectar un vehicle que els constava com a robat. Quan el van voler aturar, el conductor va començar una esbojarrada fugida en la qual va posar en greu perill la vida d’automobilistes i vianants que esquivava mentre circulava a gran velocitat. El fugitiu va sortir de la ciutat de Lleida i va conduir fins a la veïna localitat de Torrefarrera, després d’agafar la carretera de la Val d’Aran, però en arribar a aquesta població va fer mitja volta i va tornar novament a la capital. Va ser llavors quan va topar de cara amb un mur de vehicles policials que li tallaven el pas, a la cruïlla del camí de Montcada amb l’avinguda Pinyana. Lluny d’aturar-se, el conductor del cotxe robat va accelerar en arribar al punt d’aquest control policial i de manera deliberada va fer un cop de volant per dirigir el cotxe cap a la vorera. I va ser en aquest moment quan va atropellar un agent dels Mossos d’Esquadra i una vianant que passava per allà. Cap de les dues víctimes no va poder fer res per evitar la brutal envestida. Totes dues van patir lesions greus a les extremitats inferiors, amb trencament de tíbia, peroné i maluc. Les dues víctimes continuaven ahir a la nit ingressades a l’hospital Arnau de Vilanova, on es recuperen de les ferides. En el cas del mosso, el fet de portar posada l’armilla antibales el va salvar de patir ferides més greus a la part superior del cos. L’agent va sortir disparat uns tres metres després de l’envestida.

La persecució va continuar i poc després el cotxe va ser interceptat per una dotació policial. La sorpresa dels agents va arribar quan van comprovar, en identificar el conductor, que el fugitiu era un noi de només 16 anys.

Els Mossos van informar a última hora d’ahir que la mateixa nit de dilluns es va detenir un altre menor, amic de l’arrestat –ja ingressat en un centre de menors–, que havia robat un altre cotxe. Tots dos circulaven un darrere l’altre quan els agents van detectar que els vehicles constaven com a robats, però la persecució es va centrar en el noi que després va protagonitzar l’atropellament. El menor, conegut en ambients judicials, no era la primera vegada, van indicar ahir fonts policials, que es posava al volant d’un cotxe.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *