+4 - 1  by /0 comments

Interior aprova una primera partida de 130 Taser per Mossos

El director general dels Mossos d’Esquadra, Albert Batlle, ha explicat que adquiriran una primera partida d’entre 130 i 140 pistoles elèctriques Taser l’últim trimestre d’aquest any per dotar les comissaries de la policia catalana.

En una entrevista d’Europa Press, Batlle ha explicat que està pressupostàriament previst adquirir aquesta primera dotació, que s’ampliaria amb més unitats en pressupostos posteriors, i ha recordat que és una arma “d’ús extraordinari i per evitar mals majors”.

Ha assegurat que són pistoles per a usar “només en casos excepcionals” i per a les que, els policies que les hagin d’utilitzar, hauran de passar una formació específica. Ha detallat que ha mantingut converses amb gairebé tots els grups polítics al Parlament sobre la seva incorporació a l’equipació dels Mossos i ha indicat: “He tingut una bona rebuda per part dels grups amb els que he parlat amb les condicions que hem imposat”.

La previsió de la Direcció General de la Policia és que cada comissaria tingui una pistola Taser de dotació que només podrà ser utilitzada pel cap de torn en circumstàncies excepcionals.

Els sindicats de Mossos d’Esquadra han reclamat en moltes ocasions aquest instrument, que consideren imprescindible per evitar mals majors en situacions extremes amb persones exaltades, que presenten resistència a l’autoritat o que amenacen amb armes blanques.

Després de l’anunci de la incorporació d’aquesta arma l’any passat, es va crear la plataforma Stop Taser, que aglutina unes 50 entitats, que és contrària a que es faci servir i demana un debat al Parlament.

+ 4 - 1

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *