+0 - 1  by /1 comment

Incoat expedient per la difusió a internet d’un vídeo d’una intervenció policial

Els Mossos d’Esquadra han obert una investigació per buscar l’agent que va gravar i difondre una gravació el passat 30 de gener a Barcelona. Els agents només estan autoritzats a gravar en operacions especials i com a part de la investigació, però mai a difondre-ho a les xarxes socials. Els sindicats ho recolzen perquè diuen que en aquest vídeo es veu com un home va intentar apunyalar al mosso i reflecteix la seva indefensió.

A les imatges es veu com agents dels Mossos d’Esquadra es veuen obligats a tirar a terra una porta a cops de maça amb un home extremadament violent al seu interior. Els veïns l’havien denunciat per llençar objectes per la finestra i per amenaçar-los. L’agressor apareix en les imatges difoses, i que inicialment va publicar una pàgina de cursos d’oposicions i que posteriorment va recollir el diari El Mundo. Posteriorment van ser extensament difoses al conjunt de les xarxes socials i recollides també al nostre portal.

En les imatges es pot veure la violència amb la qual ataca a l’agent. Gràcies a una intervenció ràpida i neta aconsegueixen reduir l’agressor. No obstant això, els agents podrien ser sancionats per la difusió a Internet d’imatges gravades en les seves operacions, sense autorització jeràrquica preceptiva. Tot i que és habitual la difusió d’imatges d’operacions per part dels Departaments de Premsa dels diferents cossos policials en casos d’operatius rellevants, no ho és que es faci a títol individual i sense autorització, com sembla que podria haver estat el cas.

1 comment

  1. Marc

    Per una banda, l’expedient és certament lògic si es va mostrar la imatge de l’agressor, i amb més motiu si era un brot psicòtic.

    Per altra banda, queda palesa la utilitat i necessitat d’incorporar càmeres individuals, per a fiscalitzar i auditar les intervencions, així com dissuadir a possibles criminals o millorar la formació dels policies. Càmeres = win-win per tots!

    La intervenció va ser impecable, i espero que qui va gravar les imatges no tingui massa problemes!

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *