+0 - 0  by /0 comments

Imputat per prevaricació l’excap dels Mossos d’Esquadra al Tarragonès

El jutge considera que haurien arxivat massa ràpid un cas de maltractaments relacionat amb la policia local de Vila-seca

El jutjat número 1 de Tarragona ha imputat l’excap dels Mossos d’Esquadra de la regió policial del Tarragonès per prevaricació i per omissió del deure de perseguir delictes, per la investigació sobre presumptes maltractaments a un detingut per part de la Policia Local de Vila-seca (Tarragonès) el 2013.

El jutge imputa l’excap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Tarragonès Jaume Moron i l’agent dels Mossos d’Esquadra que es va ocupar d’investigar el cas de presumptes maltractaments per, presumptament, haver arxivat la investigació massa ràpid.

Els Mossos confirmen les imputacions, de les quals ha informat la Cadena SER, tot i que qualifiquen el cas d’assumpte intern i declinen confirmar si han estat la causa del trasllat de Morón a la comissaria de Gavà (Baix Llobregat).

L’any 2013, un jove de Lleida va denunciar que dos agents de la Policia Local de Vila-seca l’havien detingut a la sortida d’una discoteca de la Pineda (Vila-seca) i l’havien maltractat en un descampat.

Els Mossos de l’ABP del Tarragonès, dirigits per Morón, es van fer càrrec de la investigació i el cas policial i judicial es va arxivar.

El jutge el va reobrir després de rebre un anònim i el passat 6 de març, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va informar que s’havia detingut dos agents de la Policia Local i que també estava imputat el seu cap.

La policia catalana també va escorcollar la comissaria local de Vila-seca i el domicili d’un agent. Tots tres van quedar en llibertat amb els càrrecs de lesions, detenció il·legal, omissió del deure de perseguir delictes, falsificació documental i encobriment.

Fonts municipals de Vila-seca han informat  que els tres imputats estan en actiu en compliment de la Llei de l’Administració Pública, que suspèn l’aplicació dels expedients disciplinaris fins que no hi ha sentència ferma.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *