+1 - 0  by /0 comments

Els sindicats de Mossos denuncien falta de formació en gihadisme i armes llargues

La Trisindical dels Mossos d’Esquadra, formada pels sindicats SPC, CAT i SME, ha exigit a la Direcció General de la Policia una major formació dels agents en matèria gihadista, especialment ara quan tota Europa està en màxima alerta pel risc de patir un atac terrorista.

En aquest sentit, els tres sindicats de la policia catalana han reclamant “una formació adequada en armes llargues” per tal que “els agents al carrer tinguin un mínim de protecció i defensa davant aquest tipus d’amenaça”.

De moment, però, aquestes reclamacions no han estat escoltades, segons la Trisindical, que ha explicat que el comissari en cap els va “recriminar” aquestes peticions durant el Consell de la Policia celebrat aquest dimarts.

Segons els sindicats, la resposta que van rebre és que ja “s’ha fet formació teòrica a molts agents, i que en cap cas es farà formació en armes llargues ni se’n compraran més, ja que segons ell, tenim la dotació i preparació adequada”.

Això va provocar la “indignació” dels agents que exigeixen una formació “proporcional” davant l’amenaça del terrorisme gihadista. Per tot això, la Trisindical ha demanat a la Direcció General de la Policia que “reflexioni” i “es passi pels brífings de les comissaries i tasti el que es respira”

“Que reaccioni, i de manera immediata faci les gestions oportunes per formar i dotar els agents d’armes llargues i de formació continuada”, conclouen els tres sindicats dels Mossos d’Esquadra.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *