+0 - 0  by /0 comments

Els Mossos detenen quinze persones per estafar més de 300.000 euros amb targetes de crèdit falsificades

 

· Els detinguts van gastar més de 300.000 euros amb 135 targetes de crèdit falsificades en compres en establiments, menjars i pagaments de tributs o multes
 
. El treballador d’un restaurant de Barcelona va doblar 45 de les targetes investigades
 
· Els quatre principals caps de l’organització van ingressar a presó
 
. Entitats bancàries americanes, emissores de les targetes falsificades, s’han presentat com a acusació en el procés judicial contra els detinguts
 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrita a l’Àrea d’Investigació Criminal de Barcelona, van detenir quatre homes, el sis de juliol, com a presumptes autors de delictes de falsificació de targetes de crèdit, tinença d’útils per falsificar, pertinença a grup criminal, coaccions i amenaces. Els detinguts, d’edats compreses entre els 23 i els 45 anys, són de nacionalitat dominicana, equatoriana i colombiana i tenen domicili a Barcelona.
La investigació va començar el deu de febrer quan efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Comissaria de Nou Barris van atansar-se a un pis ocupat on hi havien aldarulls i van localitzar un home, de nacionalitat dominicana, que portava amagades sis targetes de crèdit falsificades.
Arran d’aquest fet, el Grup d’Estafes de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial  Metropolitana Barcelona va assumir la investigació i va comprovar que les targetes eren de ciutadans estrangers que havien vingut de turisme a Barcelona. Les víctimes, en tots els casos, van usar les seves targetes en un restaurant d’un centre comercial de Barcelona, lloc on van ser copiades.
Els investigadors van esbrinar que tots els clients havien estat atesos pel mateix treballador de l’establiment. Aquest, aprofitava el moment en què els clients pagaven per passar la targeta per un lector especial que estava sota el datàfon i clonar-la. Amb aquest procediment, va aconseguir falsificar 45 targetes.
El grup clonava targetes de crèdit de turistes ja que només s’adonaven que s’havien fet càrrecs fraudulents al seu compte quan havien retornat al seu país d’origen i d’aquesta manera dificultaven l’acció policial.
Durant la investigació també es va acreditar que, a banda de les targetes de crèdit copiades al restaurant, l’Organització criminal investigada rebia informació de targetes clonades a d’altres països, preferentment als Estats Units. Els investigadors van identificar un total de 135 targetes falsificades.
Les entitats bancàries americanes, emissores de les targetes que van ser clonades pel grup, s’han presentat com a acusació en el procés judicial contra els detinguts.
Després d’aconseguir les targetes, el presumpte falsificador les lliurava a tres dels caps de l’organització que les van utilitzar en onze comerços de la capital catalana. Entre aquests comerços hi ha agències de viatges, botigues de roba, perruqueries, restaurants i bars musicals. Cal destacar que les despeses que el grup realitzava en aquests establiments era desproporcionada pel volum de negoci habitual dels comerços, fet que va acreditar la connivència dels responsables en la consumació del frau. Els Mossos van detenir els propietaris o responsables d’aquests establiments per l’ús fraudulent de les targetes. Després de passar a disposició judicial, els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs.
La diferència respecte a altres delictes semblants és que els membres del grup també aprofitaven les targetes per pagar tributs municipals, multes i rebuts de subministraments bàsics. Els detinguts s’oferien a pagar els rebuts i multes pendents de terceres persones a canvi de la meitat de l’import pendent, diners que rebien en efectiu. L’import total del frau és superior als 300.000 euros.
Als domicilis dels autors dels fets, els mossos van comissar datàfons, ordinadors portàtils i de sobretaula, telèfons mòbils, targetes de crèdit falsificades, una bobina de títols de transports, documentació personal i rebuts d’aigua i llum de terceres persones. A més, els investigadors també van intervenir els equips, d’última tecnologia amb preus superiors als 5.000 euros, que utilitzava el grup per falsificar les targetes.
Els quatre detinguts van passar a disposició judicial i la Magistrada del Jutjat d’Instrucció núm. 12 de Barcelona, titular de la investigació, va decretar presó per a tots ells. La investigació continua oberta.
+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *