+1 - 0  by /0 comments

Els Mossos d’Esquadra formaran part de la taula d’avaluació de l’amenaça terrorista

  • Els Mossos d’Esquadra també s’integraran al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO)
El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha qualificat de “llargament reclamada i positiva” la reunió que ha mantingut aquest matí a Madrid amb el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz.
Jané ha explicat que “en l’àmbit de la seguretat, la col·laboració no només és necessària sinó que també és imprescindible”. “Des del Govern de Catalunya sempre hem tingut la voluntat d’arribar a acords en aquest àmbit tal i com ens reclama la ciutadania”.
El conseller ha informat que en la reunió s’ha arribat a tres acords. En primer lloc, la voluntat que es convoqui la Junta de Seguretat just després de les eleccions.  “No podem demorar aquesta reunió que ja fa 7 anys que no es celebra. Farem una proposta amb un ordre del dia pactat per tal de poder arribar a acords”. Jané ha recordat que “el clima de procés electoral fa aconsellable que es faci després de les eleccions del 26 de juny”.
Jané ha volgut posar èmfasi en què la reunió d’avui ha estat una reunió de treball, amb la presència del secretari general del Departament d’Interior, Cèsar Puig; el director general de la Policia,  Albert Batlle, i el comissari en cap del Cos dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, i en aquest sentit, s’han aconseguit dues reivindicacions històriques dels Mossos d’Esquadra, com la integració dels Mossos a la taula d’avaluació de l’amenaça terrorista i al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO): “La presència permanent i estable dels Mossos d’Esquadra en la taula d’avaluació d’amenaça terrorista obeeix al sentit comú i a la màxima col·laboració entre forces i cossos de seguretat. És urgent que en aquesta taula hi siguin els Mossos que són policia integral a Catalunya en un moment en el que estem en alerta 4 sobre 5”.
Pel que fa al Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) el conseller ha insistit: “És un àmbit de col·laboració interactiu permanent en el que cada cos policial pot conèixer sobre el què i el qui investiga un altre cos policial”.
El conseller d’Interior també ha detallat altres questions en les que no s’ha arribat a acords, però hi ha voluntad d’arribar-hi. Es tracta de questions competencials. Per desencallar-los s’ha decidit crear una comissió tècnica bilateral d’alt nivell encapçalat pel Secretari d’Estat, pel que fa al ministeri de l’Interior, i pel Secretari General, pel que fa al Departament d’Interior. En paraules del conseller es tracta de questions que són a l’article 164.4 de l’Estatut, i que no està “ni esmenat, ni mutilat ni escapçat”, com ara la participació dels Mossos d’Esquadra als grups de treball i a les reunions d’àmbit internacional.
Jané també s’ha referit a la reclamació dels Mossos de tenir accés directe a les bases de dades estatals i internacionals. “No pot ser que la Policia de Catalunya no tingui accés directe al DNI o al NIE quan es produeixen detencions o investigacions per part dels Mossos, l’accés a aquestes dades farà que siguem més àgils i efectius”.
+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *