+0 - 0  by /0 comments

El telèfon 112 rep una trucada cada 15 minuts per violència de gènere

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya va rebre el 2015 un total de 42.282 trucades per violència de gènere que van requerir “un traspàs immediat als cossos operatius per un incident de caràcter urgent“. Aquesta dada l’ha facilitat el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, en resposta parlamentària.

El telèfon d’emergències va rebre també fins a 567 trucades amb un caràcter de consulta sobre el mateix àmbit, que van ser traspassades al telèfon d’atenció contra la violència masclista, 900 900 120, de l’Institut Català de les Dones (ICD).

Per la seva banda, la línia telefònica de l’ICD va atendre el 2015 un total de 10.432 trucades, un 13% més que l’any 2014. Van augmentar les trucades de familiars i de persones pròximes a les víctimes.

Les oficines d’atenció a la víctima del delicte de la Conselleria de Justícia van rebre 6.341 denúncies de dones que havien patit algun tipus de violència a l’entorn familiar, segons va explicar el conseller de Justícia, Carles Mundó, en el marc del I Congrés de Violència Masclista del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona que es va fer al març.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *