+0 - 0  by /0 comments

Detingut un lladre reincident especialitzat en robar en establiments pel mètode de l’encastament

 

· L’arrestat, des de principis d’any fins ara, acumula 28 detencions per diversos delictes i acostuma a delinquir en grup assumint ell les tasques de lideratge i de conductor del cotxe a encastar
 
· Els investigadors l’imputen un total de 14 robatoris comesos des del passat mes de juny en estancs, establiments de telefonia mòbil, botigues de roba i una entitat bancària 
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal adscrits a la Unitat de Robatoris amb força de l’Àrea d’Investigació de Barcelona han detingut un jove, de 21 anys, nacionalitat espanyola i veí de Barcelona com a presumpte autor de 14 robatoris amb força en establiments i nou robatoris de vehicles.
L’arrestat, en els darrers tres anys acumula un total de 41 detencions policials i es dóna la circumstància que només aquest any els mossos l’han detingut fins a 28 vegades per delictes de conducció temerària, atemptat, resistència a l’autoritat, robatori i furt d’ús de vehicle, robatoris amb força, amenaces, detenció il·legal i lesions tot i que la majoria d’elles han estat per la seva presumpta participació en robatoris amb força pel mètode de l’encastament.
Els investigadors han pogut corroborar que en la majoria de robatoris, l’ara detingut, actuava en grup i sempre seguint la mateixa manera d’actuar. El modus operandi utilitzat consistia en sostreure un cotxe que el mateix dia o l’endemà utilitzaven per encastar en l’establiment prèviament escollit. Aquest vehicle després de cometre un o diversos robatori era abandonat.
Ell i la resta de lladres assaltaven les botigues quan aquestes estaven tancades a través de l’encastament, trencant l’aparador amb un mall o forçant les persianes metàl·liques.
La investigació policial ha permès corroborar que el detingut, a banda de les tasques de lideratge del grup, acostumava a fer les tasques de conductor durant els robatoris tot i que no disposa de carnet de conduir.
També s’ha comprovat que té un gran domini de la conducció a altes velocitats i en el moment de cometre els robatoris o fugir del lloc del delicte no dubtava en realitzar infraccions de trànsit posant en risc la seva vida, la dels seus companys, la dels agents de policia o la de la resta d’usuaris de la via.
El passat dimecres, després que els investigadors donessin d’alta una ordre de detenció policial contra aquesta persona, se’l va poder arrestar al carrer de Sacedón, a Barcelona. Se l’imputen un total de 23 fets: nou robatoris de vehicles (un dels quals hauria cremat després d’utilitzar-lo) i 14 robatoris amb força en establiments:
· 2 establiments de telefonia
· 8 estancs
· 1 entitat bancària
· 3 botigues de roba
Amb tots aquests il·lícits, el grup hauria aconseguit més de 134.000 euros entre diners en efectiu i productes que després venien al mercat negre. La majoria dels fets són a Barcelona tot i que també s’imputen fets de Badalona, Ripollet i Castelldefels.
Està previst que el detingut passi avui mateix a disposició judicial.
+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *