+0 - 0  by /0 comments

Desmantellat un grup criminal especialitzat en robatoris amb violència a domicilis d’arreu de l’estat espanyol

· Un operatiu conjunt dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil ha permès la detenció dels 13 integrants en el marc de l’operació “Triplet”
 
· Els detinguts assaltaven els domicilis i colpejaven violentament les víctimes per tal d’aconseguir joies i diners  
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial de les Terres de l’Ebre conjuntament amb agents de la Guàrdia Civil de  Castelló i València han detingut 13 persones, d’edats compreses entre els 22 i 39 anys, 12 d’elles de nacionalitat romanesa i una espanyola.
L’operació “Triplet” s’inicia amb motiu d’una investigació que els Mossos d’Esquadra portaven a terme com a conseqüència d’un seguit de robatoris violents ocorreguts a l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) durant el mes de setembre d’enguany.
Per la seva banda, la Guàrdia Civil també va tenir coneixement d’altres fets de les mateixes característiques succeïts a la localitat de Vinaròs (Maestrat) i a altres poblacions de la província de València.
Per aquest motiu els dos cossos policials van començar una investigació conjunta davant diversos indicis que apuntaven que els robatoris podien tenir una mateixa autoria.
Els detinguts assaltaven els domicilis en horari nocturn i amb els habitants a l’interior als quals amenaçaven amb armes blanques i colpejaven violentament amb l’objectiu que els lliuressin els objectes de valor: joies i diners. En cas de no obtenir el que volien s’acarnissaven amb les víctimes.
Un cop obtenien el botí tancaven les víctimes en alguna estança de l’habitatge assaltat i fugien ràpidament.
A aquest grup criminal se’ls atribueix l’autoria de 21 robatoris a domicilis (18 d’ells amb violència i intimidació) comesos a les localitats de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre); l’Olleria, Ontinyent, Alberic, Agullent i Picassent (València); Vinaròs (Castelló); i Pola de Siero (Astúries).
La coordinació d’ambdós cossos ha permès la detenció dels 13 integrants del grup a les províncies de Castelló i València. Tres d’ells van ser arrestats quan intentaven fugir d’Espanya amb gran quantitat d’objectes sostrets.
La investigació d’aquest operatiu ha estat tutelada pels jutjats d’instrucció número 2 de Tortosa, número 3 de Picassent i número 4 d’Ontinyent.
+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *