+0 - 0  by /0 comments

Desarticulat un grup especialitzat en assaltar establiments hotelers

Als arrestats també se’ls imputen atracaments en farmàcies i botigues de telefonia mòbil – Fins al moment se’ls imputen 13 robatoris a Barcelona i a poblacions de l’àrea metropolitana tot i que s’estudia la seva participació en d’altres fets denunciats
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal, adscrits a l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana de Barcelona van detenir el passat 1 de setembre tres homes, dos de nacionalitat espanyola i un de marroquina, d’entre 24 i 29 anys i veïns de Barcelona, com a presumptes autors de 13 robatoris violents en establiments comercials, per delicte de lesions i robatori de vehicle.
 
La investigació cal emmarcar-la en l’activitat del Grup de Robatoris Violents de Barcelona que, des del passat mes de juny, estava treballant sobre un conjunt de denúncies de diversos establiments comercials tals com farmàcies o botigues de telefonia mòbil. Els agents van treballar amb la hipòtesi que aquests robatoris els podien haver perpetrat dos delinqüents habituals residents al barri de la Barceloneta, amb diversos antecedents policials.
En una primera anàlisi per part del grup investigador es va determinar  que els dos investigats utilitzarien motocicletes sostretes per consumar els atracaments. Normalment, aquests vehicles els estacionaven en llocs allunyats del barri on residien, s’hi adreçaven per dur a terme l’assalt i, posteriorment, els tornaven al mateix lloc. Els policies tenien ubicats a Badalona un dels punts on els lladres acostumaven a amagar les motocicletes sostretes. Per aquest motiu, van establir un dispositiu de vigilància per mirar d’enxampar els lladres en el moment de deixar-les després de perpetrar algun dels robatoris i poder-los intervenir proves com roba, diners o armes.
En una fase més avançada de la investigació els agents van tenir coneixement de l’assalt de quatre hotels, entre l’11 i el 23 d’agost, que presentaven un mateix modus operandi: dos o tres homes amb vestimenta fosca que duien un casc de motocicleta que irrompien violentament a l’hotel des de l’accés al vestíbul i que intimidaven  els treballadors amb una arma de foc per sostreure els diners de  la caixa registradora.
El fet que portessin motocicletes sostretes amb les que circulaven a gran velocitat i que canviessin sovint de cascos dificultava la seva detenció.
Per aquest motiu amb les dades disponibles el dia 26 d’agost es va establir un dispositiu policial a Badalona i Barcelona per tal de detenir als autors dels atracaments. El dia 1 de setembre els agents del Grup de Robatoris Violents que participaven en el dispositiu van poder veure que els investigats s’adreçaven a Barcelona i que també disposaven de la cobertura d’un vehicle per fer l’atracament. A les 00:45 h. es va donar l’avís d’un robatori violent a un hotel situat al districte de Sant Martí, que ja havia estat assaltat l’11 d’agost.
Després d’entrar violentament a l’hotel van colpejar el vigilant de seguretat, van intimidar els treballadors i es van endur diners de la caixa registradora.  En la fugida,  el vehicle dels assaltants va col·lidir  amb un taxi i els agents van poder interceptar i detenir el conductor. Els altres dos ocupants van aconseguir fugir a peu. Al maleter els policies hi van localitzar tres cascos de motocicleta i la roba utilitzada en el robatori, i sota el seient del vehicle, l’arma de foc amb la que havien intimidat els treballadors del centre.
Els dos escapolits, que ignoraven que hi havia un dispositiu especial per la seva localització van tornar en motocicleta a un punt de Badalona que estava controlat  i és en aquest moment que integrants  del grup d’investigació els van poder arrestar. En l’escorcoll a un dels lladres se li van localitzar 2.047 euros en efectiu, xifra que coincidia amb la quantitat que els gestors de l’hotel denunciaven que els havien sostret.
Els investigadors els imputen fins al moment 13 atracaments: 6 hotels 5 farmacies i 2 botigues de telefonia, tot i que no descarten que, a partir de les tasques d’investigació,  els en puguin atribuir d’altres fets.
Els detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l’ingrés a presó per als tres detinguts.
Cal destacar la  col·laboració  constant que hi ha entre el Gremis d’Hotelers de Barcelona i la Regió Policial Metropolitana de Barcelona dels Mossos d’Esquadra per treballar en la prevenció de robatoris a la xarxa hotelera de la ciutat.  Aquest treball conjunt es tradueix en reunions sectorials on s’intercanvia informació d’interès i en xerrades en l’àmbit de la prevenció i la seguretat que fan els mossos de la Unitat Regional de Proximitat i Atenció al Ciutadà.
+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *