+0 - 0  by /0 comments

Els Mossos d’Esquadra localitzen en una deixalleria abandonada de Gavà seixanta galls destinats a baralles il·legals

. La troballa es produeix en el marc d’una investigació que ha comportat també el desmantellament d’una plantació de marihuana i la detenció de dues persones
 
. La droga comissada tindria un valor aproximat de 80.000 euros al mercat il·legal
Agents de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Gavà han detingut l’1 i el 2 d’octubre dos homes, de 41 i 50 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Gavà i l’Hospitalet de Llobregat, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.
A banda, la intervenció va propiciar la localització de 60 galls destinats a baralles il·legals, per la qual cosa els detinguts han estat denunciats per infraccions molt greus a la Llei de Protecció dels Animals.
En l’operatiu policial per desmantellar aquesta activitat il·lícita van participar efectius de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO)  i també efectius de la Unitat Regional de Medi Ambient, especialitzats en aquesta temàtica concreta.
Les investigacions es van iniciar, a finals de setembre, arran de les informacions rebudes per la policia, de la presumpta existència d’una plantació de marihuana ubicada en una zona boscosa situada als afores del municipi de Gavà, direcció Begues.
Una vegada comprovades aquestes informacions es va localitzar una finca d’una extensió més que considerable, unes dues hectàrees, a l’interior de la qual hi havia quatre espais dedicats al cultiu de marihuana, així com altres activitats indeterminades ubicades en tres barraques més existents a la finca.
Aquesta finca era una antiga deixalleria però actualment estava en estat d’abandonament. Tot i així, els investigadors van comprovar que la finca estava vigilada constantment pels diferents membres d’una mateixa família, encarregats d’explotar el cultiu de la marihuana i responsables del tràfic de drogues.
Finalment, l’1 d’octubre, la Unitat d’investigació de Gavà, amb el preceptiu  manament judicial, va realitzar l’entrada i escorcoll a les diferents edificacions existents a la finca, on van comissar un total de 257 plantes en estat avançat de creixement i que suposen un total aproximat de 72 quilos de marihuana.
Per aquests fets es va detenir al responsable de la plantació, que s’encarregava del manteniment diari de les plantes i de la vigilància i custòdia de la finca, com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública, concretament tràfic de drogues.
Al dia següent, els agents van detenir el responsable de la plantació de marihuana. La droga comissada té un valor al mercat il·lícit de prop de 80.000 euros.
Denunciats per infringir la Llei de protecció dels animals
 
A més de la marihuana comissada, els agents també van trobar a la finca 60 galls ensinistrats i destinats a les baralles il·legals, destinats a les apostes il·lícites. A una de les edificacions existents a la finca es van trobar indicis clars de ser el lloc emprat com a ring de baralla dels galls. Allà es van trobar diverses fulles de cúter que els col·locaven a les potes dels animals amb l’objectiu d’infringir ferides greus als contrincants, així com diversos productes injectables destinats a enfortir els galls de baralla.
Com a prova de que aquell era el lloc escollit per a l’enfrontament dels animals, els mossos van trobar diferents restes orgàniques amb abundant plomatge resultat dels combats il·legals, així com una tórtora ferida al cap per haver estat utilitzada per l’ensinistrament dels galls, els quals tenien les crestes tallades com a tret característic dels animals destinats a la lluita.
La Unitat Regional de Medi Ambient de la Regió Policial Metropolitana Sud va denunciar els responsables de la finca al Servei Territorial del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i al Departament de Salut pública de l’Ajuntament de Gavà per infraccions greus i molt greus a la Llei de Protecció dels Animals, donades les conductes precedents:
– Maltractar o agredir físicament els animals, si els comporta conseqüències molt greus per a la salut
– Practicar mutilacions als animals sense control veterinari o en contra de les condicions i els requisits establerts per aquesta Llei.
– Organitzar baralles de galls o d’altres animals.
– Mantenir els animals en instal·lacions inadequades des del punt de vista higiènic sanitari i de benestar.
– Subministrar substàncies a un animal que li causin alteracions greus de la salut o del comportament, llevat dels casos emparats per la normativa vigent.
Les sancions per aquestes infraccions contemplen una sanció econòmica dels 401 als 20.000 euros.
Els detinguts, amb 11 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge en funcions de guàrdia va decretar la seva llibertat amb càrrecs.
+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *