+0 - 0  by /0 comments

Una jutge prohibeix a un carterista utilitzar les línies 3 i 5 del metro de Barcelona

En aquestes línies treballa un vigilant de seguretat a què va amenaçar de mort quan li va impedir seguir cometent els seus furts

Una jutge de Barcelona ha prohibit a un carterista que utilitzi dues línies del metro de la ciutat, la 3 i la 5, que s’havia convertit en el seu “lloc de treball”, perquè en aquestes línies treballa un vigilant de seguretat a què va amenaçar de mort quan li va impedir seguir cometent els seus furts.
En una interlocutòria, a què ha tingut accés Efe, la titular del jutjat d’instrucció número 11 de Barcelona ha decretat la mesura cautelar que el presumpte carterista GBT no trepitgi les dues línies del metro en què treballa el vigilant, tot i que el fiscal va demanar que la mesura d’allunyament afectés totes les línies.
Els fets van passar sobre les 18:30 hores del passat dia 11, quan una parella de vigilants de seguretat del metro van seguir dos presumptes carteristes que estaven actuant a la línia 5 del suburbà barceloní.
Un dels presumptes carteristes es va encarar amb un dels vigilants i el va amenaçar de mort si no els deixava “treballar”, encara que va fugir en veure que acudien més vigilants de seguretat.
Una hora més tard, la mateixa patrulla de vigilants tornar a trobar el presumpte carterista a l’estació de Mundet de la línia 3 del metro i es van repetir les amenaces de mort cap a l’agent, que va comunicar els fets als Mossos d’Esquadra, que van detenir el sospitós a l’estació de Diagonal.
La jutge, que va decretar la llibertat amb càrrecs del presumpte carterista, ha decretat una ordre d’allunyament del vigilant i de les línies 3 i 5 del metro “davant el temor fundat que els episodis intimidatoris i violents puguin tornar a repetir o fins i tot puguin evolucionar cap a situacions de major gravetat “.
La jutge argumenta que l’ordre d’allunyament de les dues línies de metro no suposarà “una gran molèstia per a l’interessat, que no necessita utilitzar tal mitjà de transport a la vista del domicili que ha facilitat i de l’adreça on pel que sembla exerceix la seva activitat laboral, ja que aquests línies de metro no li resulten pròximes “.
“En qualsevol cas -afegeix la magistrada en els seus raonaments jurídics- sempre té al seu abast la possibilitat d’utilitzar l’autobús urbà”.
La jutge ha advertit al presumpte carterista que en cas d’incomplir aquesta ordre d’allunyament incorrerà en un delicte de trencament.
Fonts jurídiques han explicat a Efe que les ordres d’allunyament solen ser efectives contra els multireincidents perquè si els tornen a identificar en els seus “llocs de treball” o prop del vigilant amenaçat els poden detenir sota l’acusació de trencament, amb penes més greus que les faltes de furt, per les quals solen ser castigats amb una multa i no empresonats.
Les mateixes fonts han destacat que la novetat d’aquest acte judicial és que la magistrada ha aplicat la mesura d’allunyament de manera cautelar i en resposta a una agressivitat poc habitual en els carteristes que roben al descuit als passatgers, preferiblement turistes, del metro.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *