+2 - 0  by /0 comments

Un caporal dels Mossos denuncia un comandament per retirar multes a directius de Freixenet

Un caporal del cos de Mossos d’Esquadra destinat a la Comissaria de Districte de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès) va denunciar el passat 19 de desembre davant dels jutjats de Vilafranca del Penedès les presumptes irregularitats comeses pel seu superior, el sotsinspector i cap de la comissaria Josep Francesc Bernaldez, a qui acusava de ser l’autor d’un delicte d’infidelitat en custòdia de document públic, tipificat a l’article 413 del Codi Penal. Segons consta a la declaració que el caporal va fer davant del jutjat d’instrucció 1 de Vilafranca del Penedès, després que la Divisió d’Assumptes Interns dels Mossos d’Esquadra evités investigar el cas al·legant que no era la seva competència en aquests casos, el sotsinspector hauria retirat i fet desaparèixer una butlleta del Servei Català de Trànsit on es sancionava l’actual president del Consell Regulador del Cava i membre de la Comissió Executiva del Grup Freixenet, Pere Bonet Ferrer, per una infracció greu de l’article 87.1 del Reglament General de Circulació.

Un cop iniciada la investigació el sotsinspector va declarar en qualitat d’imputat. Dos agents de la mateixa comissaria també ho van fer en qualitat de testimonis, i van ratificar que la butlleta per infracció viària l’havia retirat Bernaldez argumentant que hi havia una “queixa” arran de la imposició d’aquella multa. La infracció viària s’hauria comès el 5 de juny de 2013 al quilòmetre 1,3 de la carretera BV-2244, a tocar dels terrenys de les caves Freixenet, quan Bonet circulava amb el seu vehicle Lexus GS-450-H, valorat en 88.000 euros. Sis mesos més tard, sense cap constància oficial de la suposada queixa que va justificar-ne la retirada, la sanció no va ser tramitada al Servei Català de Trànsit i, per tant, va prescriure.

Una altra multa retirada a un Ferrari

Després que el jutjat d’instrucció 1 de Vilafranca del Penedès obrís una investigació, la Divisió d’Assumptes Interns –el 4 de febrer d’enguany– va prendre declaració al caporal que ho havia denunciat. No només es va ratificar en les seves paraules, sinó que va aportar documentació acreditativa i va ampliar la denúncia assenyalant que uns mesos enrere el mateix sotsinspector Bernaldez havia retirat una altra multa a Enrique Hevia Ferrer –actual vicepresident del Grup Freixenet i cosí de Pere Bonet–, per una infracció en una carretera de Sant Sadurní d’Anoia quan circulava amb el seu vehicle de marca Ferrari. Aquests nous fets denunciats van comportar l’obertura de noves diligències als jutjats de Vilafranca, però el mes de març la causa finalment es va acumular a l’expedient obert arran de la denúncia originària.

Per altra banda, el caporal, en el marc de la declaració que va fer davant del jutjat el 27 de febrer, va apuntar una dada rellevant: “tinc constància que des del Grup Freixenet i també des d’altres caves cada any rebia el senyor Bernaldez i d’altres comandaments de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Sant Sadurní diferents caixes amb ampolles de cava”. A més, afegia: “això no ho he vist a cap de les dependències on he treballat al llarg de deu anys com a mosso d’esquadra, per estar prohibit per llei”. Malgrat totes les evidències, proves i testimonis, aquest divendres 27 de juny el jutjat va acordar el sobreseïment provisional de la causa, entenent que “no sembla degudament justificada la perpetració del delicte”. Ara s’obre un termini de cinc dies per recórrer la decisió de la jutgessa, malgrat que a la causa a dia d’avui no hi ha cap acusació particular.

+ 2 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *