+1 - 0  by /0 comments

Suècia equipara els drons a les càmeres de vídeo vigilància

Suècia prohibeix efectivament vols amb avions no tripulats dotats de càmera – Un tribunal ha dictaminat que són càmeres de vigilància, amb la corresponent normativa a complir

Millor no portar un dron per documentar els seus viatges a Suècia – podria trobar-se en problemes legals. El Tribunal Suprem Administratiu del país ha prohibit efectivament la càmera en drons mitjançant una polèmica sentència. Els drons amb càmeres són càmeres de vigilància a tots els efectes, el tribunal sosté, i considera que necessiten un permís indicant que volen ser usats per prevenir el delicte o accidents. I és molt probable que quasi ningú utilitzi el seu dron per vigilar casa seva.

Com a resultat de la decisió judicial associacions i professionals dels drons estan molt molestos. El grup de la indústria de drons a Suècia sosté que el tribunal podria estar matant el mercat d’avions no tripulats de Suècia. Aftonbladet -diari tirada nacional- per la seva banda, assenyala que la sentència no té sentit en el context de les lleis existents. És legal per als suecs capturar imatges en llocs públics, però pel què sembla està malament només quan aquesta càmera està connectada a un quadcopter. No hi ha excepcions ni per la premsa.

L’únic consol és que la sentència pot ser molt difícil de fer complir. Tot depèn de les juntes administratives de comtat per denunciar qualsevol vulneració a la policia, i que a l’hora cal demostrar el seu ús en cada cas. Mentre per l’usuari amateur sembla fàcil esquivar el compliment de la llei, el moviment judicial sembla que afectarà principalment aquells professionals que tenen una bona raó per gravar seqüències en drons, ja siguin periodistes o directors de cinema.

+ 1 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *