+0 - 0  by /0 comments

Sancionat un guàrdia civil per burlar-se dels conductors als quals multava

El Tribunal Suprem confirma la sanció d’un mes i quinze dies a l’agent per “comportament greu” i “evident desconsideració cap als ciutadans”

El Tribunal Suprem ha confirmat la sanció d’un mes i quinze dies de suspensió de feina i sou que el tribunal militar va imposar a un guàrdia civil per “greu desconsideració als ciutadans”, després de burlar-se de diversos conductors mentre els posava multes.

Els fets que relata la sentència apunten com, en diverses ocasions, el guàrdia va ofendre les persones a les quals al mateix temps sancionava.

La sentència explica, per exemple, que el juny del 2011 l’agent va detenir un vehicle a Valdepeñas (Ciudad Real) i, un cop aturat el cotxe, s’hi va acostar somrient per preguntar al conductor, un comercial que li va manifestar la seva preocupació per perdre el carnet de conduir, quants punts li quedaven. Mentrestant, es tapava la boca perquè no se li veiés el riure.

En una altra ocasió, el guàrdia va sancionar un conductor per no portar posat el cinturó de seguretat i, quan aquest conductor li va assenyalar que “coneixia un company seu”, l’agent va respondre: “No em toquis els collons amb històries de companys, que joc estic fent la meva feina”.

En una altra ocasió va llançar un butlletí de denúncia per la finestreta del cotxe a la falda d’un conductor que s’havia saltat un senyal de cediu el pas. També va obligar un conductor asmàtic que feia dos metres d’alçada a inclinar-se per fer-li la prova d’alcoholèmia.

“El comportament del guàrdia és greu i és evident la seva desconsideració cap als ciutadans, tant per les expressions verbals utilitzades com per l’actitud mantinguda cap a ells”, sentencia el Suprem per confirmar el càstig.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *