+2 - 0  by /0 comments

Obliguen a la Generalitat a indemnitzar un mosso que va ser agredit

En una nova entrada al bloc de Requena Advocats s’informa que la Interlocutòria de 15 de gener de 2015, del Jutjat Contenciós Administratiu 13 de Barcelona, ha estimat l’incident d’extensió d’efectes de la Sentència 119/2014, de 7 d’abril i obliga a la Generalitat de Catalunya a indemnitzar un mosso d’esquadra que va ser agredit amb una arma blanca a la cara, i que li va causar seqüeles estètiques.

L’agressió, va tenir lloc el 23 de maig de 2012, va acabar amb Sentència condemnatòria de 3 anys i 1 dia de presó, i es va substituir per l’expulsió del país i la prohibició d’entrada a Espanya per un període mínim de 9 anys. A més a més, el mosso tenia dret a una indemnització per les lesions i seqüeles. No obstant, en executar-se l’expulsió esdevenia impossible el seu rescabalament. Per aquest motiu, des de Requena Advocats es va intentar per tots els mitjans que la víctima pogués cobrar.

  1. Per mitjà de reclamació de responsabilitat patrimonial al Ministeri de l’Interior atès que l’agressor, en el moment dels fets tenia una ordre d’explulsió en vigor. No obstant, atès que aquesta ordre d’expulsió no se li va arribar a notificar mai, el Ministeri  no tenia la  responsabilitat  d’haver-lo d’indemnitzar.
  2. Per reclamació a la Generalitat i ens van contestar que no tenien cap assegurança que cobrís aquest tipus d’indemnització.
  3. Finalment, es va aconseguir davant el Jutjat contenciós administratiu 13 de Barcelona, que ens ha donat la raó i ha estimat l’incident d’extensió d’efectes de la Sentència 119/2014.

En primer lloc, volem felicitar al mosso d’esquadra que va patir l’agressió perquè finalment se li ha reconegut un dret que per justícia li corresponia i volem agrair la seva confiança en nosaltres.

En segon lloc, volem fer una crida a tots aquells agents del cos de mossos  d’esquadra que hagin estat agredits en l’exercici de les seves funcions i que per Sentència ferma tenen dret a una indemnització però que  no l’arribaran a cobrar perquè l’obligat és insolvent, que tenen termini fins el dia 7 d’abril de 2015 per interposar un incident d’extensió d’efectes (el dret prescriu en un any des de la publicació de la Sentència).

Ara toca que la Generalitat faci efectiu el pagament, i aquesta serà una altra batalla.

+ 2 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *