+0 - 0  by /0 comments

L’Audiència de Madrid condemna a 30 persones a presó per l’estafa de les ‘cartes nigerianes’

Formaven part d’una xarxa criminal que es dedicava a estafar la gent fent-la creure que havien estat agraciats amb un premi de loteria i que per cobrar-havien de reemborsar prèviament diferents quantitats de diners

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a vint persones a onze anys de presó pels delictes d’associació il·lícita i un delicte continuat de falsedat documental en concurs medial amb un delicte continuat d’estafa després del judici que va començar a celebrar-se a la Secció Tercera a principis d’any pel cas conegut com cartes nigerianes.

Els magistrats han condemnat també a tres persones més a dos anys i quatre mesos de presó com a responsables d’un delicte de falsedat documental en concurs medial amb un delicte de conspiració per cometre un delicte d’estafa, dues persones més a tres anys de presó per un delicte de falsedat documental en concurs medial amb un delicte d’estafa i finalment a una altra persona a cinc anys de presó pels delictes d’associació il·lícita i un delicte continuat de falsedat documental en concurs medial amb un delicte continuat d’estafa.

A més, ha absolt set persones dels delictes dels quals estaven acusats. Al final del judici, ha quedat provat que els condemnats, que hauran d’indemnitzar els afectats per les quantitats sostretes, formaven part d’una organització que es dedicava a estafar la gent fent-la creure que havien estat agraciats amb un premi de loteria i que per cobrar-havien de reemborsar prèviament diferents quantitats de diners. Els afectats, lluny de rebre l’import del premi, mai tornaven a veure els seus diners.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *