+0 - 0  by /0 comments

El TSJ de Catalunya desestima una demanda contra l’ús de pisos turístics en una comunitat de propietaris

 

El Ple de la Sala Civil i Penal del TSJ de Catalunya ha desestimat el recurs d’uns veïns d’una comunitat de propietaris d’un edifici on hi havia un pis d’ús turístic i els propietaris de l’habitatge; L’alt tribunal català ha donat suport l’activitat dels pisos turístics a l’revocar una sentència prèvia que deia que “era contrària a la convivència normal”.

El TSJ de Catalunya considera que “l’ús de l’habitatge que ens ocupa en aquest recurs de cassació amb fins turístics, no consta que estigués prohibit en els estatuts comunitaris quan es va iniciar l’activitat”. A més, el ple de la Sala Civil i penal recorda que Catalunya va legislar l’activitat dels pisos turístics i afirma que “fins que la delimitació entre els apartaments turístics i els habitatges d’ús turístic es va tornar a produir, els habitatges d’ús turístic van haver de sol·licitar llicència administrativa com a apartament turístic, com en aquest cas “.

La Sala assenyala que “no es pot concloure que en abstracte l’existència d’habitatges d’ús turístic suposi una activitat contrària a la convivència normal en la comunitat, sinó que és necessari que l’ús que es fa pugui titllar-se de anòmal o antisocial, com a conseqüència de una sèrie de conductes o actuacions que mereixin la consideració de incíviques. Encara que aquesta anàlisi s’ha de produir cas per cas “.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *