+0 - 0  by /0 comments

El Jutjat demana investigar una possible omissió del deure de perseguir delictes en el crim d’una dona a Pollença

La dona va ser assassinada en el matí de diumenge, i hores abans s’havia desplaçat a la caserna de la Guàrdia Civil a demanar ajuda

La titular del Jutjat d’Instrucció número 2 d’Inca ha deduït testimoni dels fets ocorreguts a la caserna de la Guàrdia Civil de Pollença a les hores prèvies a l’assassinat d’una dona al port, diumenge passat dia 29 de maig. La jutgessa ha remès aquest cas al jutjat que es trobava de guàrdia aquell dia, el Jutjat d’Instrucció número 1 d’Inca, perquè determini si hi ha indicis d’un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes per part d’autoritat o funcionari, faltant a l’obligació del seu càrrec, tipificat a l’article 408 del Codi Penal.

La dona va ser assassinada en el matí de diumenge, presumptament, per la seva parella, que es troba a la presó provisional imputat per assassinat. Segons els fets que consten en aquesta investigació judicial, la víctima va acudir unes hores abans del crim a la caserna de la Guàrdia Civil de Pollença. La Jutgessa d’Instrucció número 2 d’Inca remet aquests fets a la titular de l’1 perquè determini si en les actuacions dels agents de la caserna de la Guàrdia civil a atendre la víctima s’hagués pogut incórrer en el citat delicte.

La jutgessa d’Instrucció número dos també dedueix testimoni i remet a l’1 la desaparició d’efectes personals de l’acusat, en concret un sobre amb diners i documentació personal, perquè, igual que en el cas anterior, s’investigui si pogués haver-se produït algun delicte, en aquest cas un robatori.

El Jutjat d’Instrucció número 2 assumeix la investigació de l’assassinat de la dona perquè té competències en Violència sobre la Dona. No obstant això, pel que fa als dos fets esmentats, la competència correspondria al jutjat que es trobava de guàrdia aquell dia, en aquest cas l’1.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 1 encara no ha pres cap decisió respecte a tots dos casos.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *