+0 - 0  by /0 comments

Condemnat a un any i nou mesos de presó per mossegar el dit a un mosso

El Jutjat Penal número 3 de Tarragona ha condemnat un home a un any i nou mesos de presó per un delicte d’atemptat a agents de l’autoritat i de lesions, i per tres faltes penals de lesions a quatre agents dels Mossos d’Esquadra. Segons ha pogut saber l’ACN, els fets van passar l’octubre de 2013 quan aquests mossos custodiaven un detingut al calabós dels jutjats de Tarragona. L’home s’estava autolesionant i els agents van intervenir per reduir-lo, moment en què l’acusat va mossegar el dit d’un a un d’ells i va lesionar els altres tres. A més de la pena de presó, l’home haurà de pagar 14.000 euros d’indemnització a l’agent a qui va mossegar el dit, 1.500 a un altre i 350 més als dos mossos restants.

Albert Requena, advocat dels agents dels Mossos d’Esquadra, ha explicat la seqüència dels fets, que es remunten al mes d’octubre del 2013. L’home detingut es trobava a l’espera de declarar, per un cas en què estava implicat, al calabós dels jutjats de Tarragona. Els quatre agents que el custodiaven van haver d’intervenir en veure que l’acusat s’estava autolesionant donant-se cops contra la paret. “En el moment en què els agents el van intentar reduir”, ha detallat Requena, “va mossegar el dit d’un agent i el va mantenir amb la boca tancada pressionant molt fort, amb intenció clarament d’arrencar-li”. Finalment, “el van aconseguir reduir però van sortir lesionats els quatre agents”, ha relatat.

La sentència, dictada aquest dimarts, condemna l’home a un any i nou mesos de presó que hauria de complir íntegrament ja que, segons Requena, té acumulades moltes sentències penals amb penes de presó. A més, haurà de pagar 14.000 euros d’indemnització al mosso a qui va mossegar el dit, per les seqüeles físiques i funcionals ocasionades, 1.500 a un altre i 350 més a cadascun dels dos agents restants, per les lesions causades. Tot i això, l’advocat tem que l’acusat serà declarat insolvent, i llavors, ha avançat, “haurem de començar un altre procediment per intentar demanar a l’Administració que es faci càrrec d’aquesta indemnització”.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *