+3 - 0  by /0 comments

Anul·lat l’expedient a un mosso sancionat per “qüestionar” Interior

Carta que va originar l'expedient disciplinari.

Carta que va originar l’expedient disciplinari.

La Justícia ha donat la raó a un agent dels Mossos d’Esquadra, Josep Ramon Sanahuja, vicepresident del sindicat USPAC, que havia qüestionat el Departament d’Interior en diverses articles al seu bloc personal i en una carta publicada al diari Segre al desembre del 2011.

Interior va decidir, al setembre del 2012, obrir un expedient a l’agent per “qüestionar i dubtar” del Departament després de fer públiques les seves opinions. Per això, es va decidir suspendre de feina i sou el mosso durant un mes. El sindicat del qual n’és vicepresident va denunciar judicialment l’exdirector general de la Policia, Manel Prat, per “persecució sindical flagrant i descarada”. A més, van portat l’expedient al Parlament per mostrar-lo als diputats.

Ara, però, la Justícia ha decidit que s’anul·li l’expedient, segons una sentència d’aquesta setmana, “per no ser conforme a Dret”. També declaren “el dret del demandant al pagament de les quantitats que hagi deixat de percebre, o que li hagin estat retirades en compliment de la sanció, amb l’interès legal des de la data en la quan li va ser descomptades de la nòmina”.

El mosso sancionat, en la carta publicada al diari Segre, acusava Manel Prat de “mentir”. “Hi ha una altra paraula que es diu hipocresia, que és tenir el  sou que té vostè i manifestar que la nostra assegurança és suficient”, afegia.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *