+0 - 0  by /0 comments

Seat guanya un concurs multimilionari per renovar parc mòbil de la policia italiana i BMW cedeix i3 per fer una prova pilot

Ja han aparegut a la xarxa les primeres imatges del Seat Leon logotipat amb la imatge de la Policia Estatal Italiana, i de nou la polèmica per  l’adjudicació del contracte de renovació i manteniment de les flotes policials celebrada pel Ministeri de l’Interior Italià a finals de desembre de 2014. Fins ara sempre s’havia associat la imatge de les autoritats policials vinculada a Fiat o Alfa Romeo, i per la polèmica creada, sembla que el canvi serà difícil de pair.

El punt central de la història es relaciona sobretot amb el moment en que es van obrir les pliques de les ofertes, ja que per sorpresa de les autoritats la oferta del grup Alemany era 83 euros més barata per vehicle que la presentada per la indústria italiana. Així Volkswagen ha guanyat el dret de proporcionar inicialment 206 cotxes a Carabinieri i a la Policia, garantint llavors la opció a fer una comanda addicionals (per 4000 vehicles i  184 milions euros).

El model presentat per FIAT, el Lingotto no baixava de 43.980 € per exemplar, mentre que el representant del grup espanyol-alemany puja 43.897 euros.

El cost de cada vehicle inclou el cost dels equips i la construcció, així com el manteniment durant 6 anys o 150,000 quilòmetres. En el concurs ja havia quedat exclosa de BMW Itàlia i Citroën Itàlia en la primera fase. Els primers cotxes van ser lliurats fa uns dies, amb la presència del cap de la policia Alessandro Pansa, i ja es poden veure circular en les patrulles diàries.

Col·laboració amb BMW per vehicles elèctrics

BMW i la Policia Estatal van arribar a un acord anteriorment per al subministrament d’alguns vehicles de baix impacte ambiental. Entre ells es troben també un nombre de i3, que s’utilitzarà per controlar les activitats de les zones urbanes i també per al patrullatge de la EXPO de Milà.

L’acord també inclou escúters elèctrics C-Evolution, iguals als que va incorporar la Guàrdia Urbana de Barcelona fa uns mesos.

Presentació de la prova pilot amb BMW a la EXPO de Milà.

Presentació de la prova pilot amb BMW a la EXPO de Milà.

+ 0 - 0

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *