+0 - 0  by /0 comments

Quebec estudia crear l’agència de supervisió de la policia

El govern del Quebec té previst crear l’organisme independent per investigar els incidents relacionats amb la policia

El ministre de Seguretat Pública Stéphane Bergeron va confirmar dimecres que “en les properes setmanes”, el governant Partit Quebequense seguirien la seva promesa de muntar una agència de supervisió de la policia civil.

Actualment, les investigacions sobre els incidents relacionats amb la policia amb resultat de lesions greus o la mort són investigats per funcionaris d’una altra força policial.

Però tenir “la policia investigant la policia” ha estat “fortament denunciada per la Comissió de Drets Humans del Quebec i el defensor del poble provincial. Els crítics diuen que hi ha un conflicte d’interès i una forta possibilitat de corporativisme, i que  els oficials tendeixen a simpatitzar amb els seus col·legues.

Bergeron va dir que la província es va comprometre a “un nou model” per donar més credibilitat aquestes investigacions. Va dir que vol augmentar la confiança pública en la policia, que ha estat “greument minada” en els últims anys.

El govern liberal anterior havia presentat un projecte de llei per crear una agència de supervisió civil, però el projecte va ser especialment criticat  per ombudsman Raymonde de Saint-Germain i no va aconseguir ser votat com a llei abans de la dissolució del parlament quebequès a l’estiu.

L’anterior Cap de Sûreté du Québec Robert Poetes ha expressat la seva preocupació pel fet que  el personal d’una agència civil no tindria la formació adequada. “En el pla jurídic, crec que és un problema”, va dir.

Yves Francoeur, el cap de la Germandat de la Policia de Mont-real, el sindicat de funcionaris de la ciutat, va compartir els temors similars.

“A la província de Quebec a hores d’ara, només hi ha 80 investigadors especialitzats i formats en  investigar una escena d’un crim o casos de rellevància”, va dir.

Diverses altres províncies tenen òrgans de supervisió de la policia independents, encara que alguns d’ells són atesos per agents de policia, ja sigui en comissió de serveis o retirats. Ontario té un servei per incidents greus i un altre per als casos menys greus, mentre que Alberta i Columbia Britànica tenen una única agència.

  Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *